Prišel, videl, zmagal – tako bi lahko opisali tisto, kar je včeraj demonstriral veliki Thierry Henry. Legendarni napadalec se je po štirih letih in pol vrnil v “svoj“ Arsenal in že na prvi tekmi dosegel zadetek, s katerim je topničarjem prinesel zmago z 1:0 proti Leedsu v 3. krogu pokala Angleške nogometne zveze.

Francoz je svoj povratek na igrišče v dresu Arsenala dočakal v 68. minuti, ko je pri izidu 0:0 zamenjal Maročana Marouana Chamakha, s tribun pa je prejel glasne ovacije 55 tisoč glave množice na Emiratesu. Nekdanji kapetan topničarjev ni potreboval dolgo, da je navijače spomnil na svoje sposobnosti, saj je le deset minut po vstopu v igro dosegel zadetek, ki se je na koncu izkazal za odločilnega. To je bil njegov 12 gol proti Leedsu v 12 medsebojnih tekmah.

Arsenal se je sicer dolgo mučil z odporom Leedsa, čeprav je imel veliko premoč v posesti žoge in precej priložnosti. Nato pa je na sceno stopil Henry in z eno potezo, ki je spomnila na njegove najboljše čase, rešil tekmo. To je bil že njegov 227. zadetek za Arsenal, proslavil pa ga je tako, da je z velikim navdušenjem stekel v objem Wengerju.

“To je neverjetno. Nisem si mislim, da bom še kdaj zaigral za Arsenal, sedaj pa sem dosegel zmagoviti zadetek. Ljubim ta klub in ne vem, kaj naj še drugega povem. Želel sem le pomagati in upam, da bom v prihodnje lahko pripomogel še več. Občutki ob golu so bili neverjetni. Zabiti gol za klub, ki ga obožuješ, je enkratno. To je res izjemna priložnost. Nikoli ne veš, kdaj boš dobil še kakšno, zato jo je bilo pomembno izkoristiti,“ je po tekmi povedal navdušeni Henry.