Medveščak – Acroni Jesenice 2:0 (0:0, 0:0, 2:0, gledalcev 15.200; 1:0 Day 51, 2:0 Zanoški 58): Z veliko nestrpnostjo so v Zagrebu pričakali Ice fever v Areni, ki je že drugo leto zapored odprla hokejske duri. Medveščak je znova navdušil z organizacijo tekme in poskrbel za prvovrsten spektakel. Del njega so bili tudi slovenski prvaki z Jesenic, ki so na ledu pustili srce, vendar tako kot v petek proti KAC niso bili dovolj natančni pri realizaciji.

Na začetku dvoboja se je celo zazdelo, da so gorenjski hokejisti nekoliko presenetili hrvaškega predstavnika, saj so bolj pritisnili proti domačim vratom. Borbeno in drsalno dobro pripravljeni Jeseničani so bili zelo pozorni tudi v obrambi, kjer niso dovoljevali odprtih strelov. Vratar Gašper Krošelj je bil dobro razpoložen, prvič pa je klonil šele v 51. minuti, ko je Greg Day presenetil branilce, sam krenil proti vratom in s strelom pod prečko navijače vrgel s sedežev. "Zig zag Medveščak" je donelo s tribun, kjer so si navijači precej oddahnili, potem ko so že začeli trepetati pred žilavimi Jeseničani. Ti so poskusili vse, da bi še pravočasno izenačili, a je kapetan Andrej Tavželj v ključnem trenutku na sredini igrišča izgubil ploščico, ki jo je v mrežo uspešno pospravil Tomislav Zanoški.

"V EBEL je vsaka tekma nekaj posebnega, še zlasti pa tukaj v Areni. Vzdušje je bilo podobno kot v NHL, morda celo boljše. Ravno zaradi tega je bilo kar nekaj nervoze, zato tekma ni bila najlepša za oko. Moramo vedeti, da mnogi igralci še niso igrali v takšnem vzdušju. Jeseničani so se predstavili kot izredno borbena ekipa, a sta jih pokopali dve individualni napaki," je po zmagi dejal vratar Medveščaka Robert Kristan, ki se je še zlasti izkazal na začetku zadnje tretjine, ko so Jeseničani lovili vodstvo z igralcem več.

Znojmo – Tilia Olimpija 2:3 po kazenskih strelih (2:1, 0:1, 0:0, 0:0, gledalcev 2400; 0:1 Fraser 3/PP1, 1:1 Kanko 9/PP1, 2:1 Seda 19, 2:2 Ž. Pance 28): Olimpija je dobila še četrto tekmo s češkim novincem v ligi, s katero se je zavihtela na peto mesto in odslej še lažje diha v boju za četrtfinale. Zmaga po kazenskih strelih je še toliko bolj pomembna, ker je Gradec presenetil Dunaj, ki je zadnji Olimpijin konkurent v boju za končnico.

Ljubljančani so v Znojmo dopotovali že v soboto in se dobro pripravili na tekmeca. Z zavzeto igro v obrambi so ponovili predstave z zadnjih dvobojev, ko so vnovič našli zmagovita pota. Tekmo je v seriji kazenskih strelov odločil John Hughes, ki je bil edini strelec, vratar J. P. Lamoureux pa je zaklenil vrata.

Drugi izidi 39. kroga: Linz – Alba Volan 4:0 (0:0, 1:0, 3:0), Dunaj – Gradec 1:5 (0:2, 0:3, 1:0), Salzburg – KAC 6:2 (2:0, 0:2, 4:0), prost: Beljak, vrstni red: Linz 56, Medveščak in Salzburg po 46, KAC 42, Tilia Olimpija 41, Alba Volan 40, Dunaj 36, Gradec 33, Beljak 32, Znojmo 30, Acroni Jesenice 25. Pari prihodnjega kroga, jutri ob 19.15: Acroni Jesenice – Znojmo, Gradec – Linz, Medveščak – Alba Volan, KAC – Dunaj, Beljak – Salzburg, prosta: Tilia Olimpija.