Pevke bodo zapele po dve pesmi, od katerih bo prva tista s katero so najbolj prepričale v seriji oddaj, druga pa bo uspešnica z evrovizijskih odrov. Tekmovalke bodo premierno predstavile tudi himno Misije Evrovizije, ki je poleg že znane melodije zdaj dobila tudi besedilo, so sporočili z RTV Slovenija.

Oddajo bo vodil Klemen Slakonja. V njej bodo med drugim prikazani tudi nastopi deklet od prve avdicije do drevišnjega večera. Oddajo bodo popestrili še lanska zmagovalka EME Maja Keuc, raper Zlatko in plesna skupina Maestro.

V razvedrilnem programu Televizije Slovenija so se letos odločili, da bodo opustili "klasični izbor" slovenskega predstavnika za Eurosong. Zamislili so si nov koncept večmesečnega glasbenega šova Misija Evrovizija. Način izbora ni novost, saj velja za uveljavljeno prakso v Nemčiji, Azerbajdžanu, Veliki Britaniji, Franciji, na Švedskem, Hrvaškem in v Izraelu.

V prvih štirih oddajah Misije Evrovizije se je predstavilo skupaj 32 kandidatov, od katerih se je polovici uspelo uvrstiti v nadaljnje tekmovanja. O najboljših so odločali sodniki - Raay, Tina Marinšek, Jonas in Darja Švajger - pa tudi gledalci s telefonskim glasovanjem. Ti so v prvih šestih oddajah določili po dva nastopajoča, dva pa so dodali še sodniki, ki so v oddajah komentirali vse nastope kandidatov.

Letošnja EMA bo potekala zadnjo nedeljo v februarju; na njej se bosta pomerili finalistki z drevišnjega tekmovanja. Zanju bodo na RTV Slovenija naročili skladbe pri uveljavljenih avtorjih, objavljeno pa bo tudi vabilo domačim in tujim avtorjem za pripravo skladb. Izbor najboljših med njimi bo opravila posebna strokovna komisija. Vabilo avtorjem bo objavljeno po finalu oddaje Misija Evrovizija, so sporočili z RTV Slovenija.

Letošnji Eurosong bo 22., 24. in 26. maja gostilo glavno mesto Azerbajdžana Baku, in sicer zaradi lanske zmage Ella in Nikki s skladbo "Running Scared".