Pogovori med Arsenalom in Red Bullom so očitno obrodili sadove, saj bo nekdanji francoski reprezentant v naslednjih nekaj krogih angleškega prvenstva ponovno oblekel dres londonskega velikana. "Če sem iskren, se vse skupaj zdi neresnično, a ko beseda nanese na Arsenal, bo prvo besedo pri odločanju imelo moje srce. Sem nisem prispel, da bi bil heroj, ali da bi se dokazoval, želim le pomagati. Sem posojen igralec in večino časa bom preživel na klopi, če bom tja sploh uspel priti,“ je po prihodu skromno priznal Henry.

Prihoda najboljšega strelca kluba vseh časov – na 370 tekmah je v dresu topničarjev dosegel 226 zadetkov – se je razveselil tudi trener in rojak Arsene Wenger. "Zelo sem vesel. Henry je bil moja želja. Na razpolago mi bo januarja in februarja, nato pa se vrača v Ameriko. Prepričan sem, da bo v teh dveh mesecih ogromna pridobitev za moštvo, tako v slačilnici kot na igrišču.“

Henry je v Arsenal prispel kot krilni igralec leta 1999 iz Juventusa, Wenger pa je kasneje iz njega uspel narediti enega izmed najboljših napadalcev vseh časov. Leta 2008 je 34-letnik London zapustil in odšel v Barcelono, v tem času pa je z Arsenalom osvojil naslov angleškega prvaka, dva pokala FA ter naziv najboljšega strelca premier lige.