Milwaukee je na krilih Brandona Jenningsa, ki je v drugem polčasu dosegel 15 od svojih skupno 22 točk, zanesljivo opravil z Washingtonom, ki je doživel že tretji poraz v tej skrajšani sezoni. Ob Jenningsu se je izkazal tudi turški košarkar Ersan Ilyasova s 16 točkami, še trije igralci domače zasedbe pa so na današnjem dvoboju dosegli več kot deset točk.

Houston je v noči na petek na domačem igrišču zanesljivo opravil s San Antoniom, na gostovanju v Memphisu pa je gladko izgubil. V domači zasedbi je blestel Zach Randolph s 23 točkami, ob tem je dodal še devet skokov, njegov met pa je znašal 11:14. Izkazal se je tudi španski center Marc Gasol z 20 točkami in osmimi skoki, Memphis pa je dosegel prvo zmago v tej sezoni. Pri poražencih je bil najbolj učinkovit Kevin Martin z 21 točkami.

Miami je v Minneapolisu dosegel četrto zaporedno zmago, zmagoviti točki pa je - po podaji najbolj učinkovitega igralca na tekmi LeBrona Jamesa, ki je na svoj 27. rojstni dan dosegel 34 točk, 10 podaj in osem skokov - 4,6 sekunde pred koncem razburljivega dvoboja dosegel Dwyane Wade. Minnesota, pri kateri je blestel Kevin Love s 25 točkami in 12 skoki, je v zadnjo minuto krenila z vodstvom s 100:99, na koncu pa je klonila s 101:103.

Branilec naslova Dallas je porazno začel sezono, po treh zaporednih porazih pa je v četrtem dvoboju na domačem igrišču vendarle premagal Toronto z 99:86. V teksaški ekipi se je izkazal "rezervni center" Ian Mahinmi z 19 točkami, kar je njegov najboljši dosežek v ligi NBA, njegov sloviti nemški soigralec Dirk Nowitzki pa je prispeval točko manj. V kanadski ekipi je prednjačil Italijan Andrea Bargnani s 30 točkami.

Atlanta je premagala New Jersey s 105:98, Indiana je bila po podaljšku boljša od Clevelanda z 98:91, obe ekipi pa sta dosegli tretjo zmago v nizu. Boston je na domačem igrišču ugnal Detroit z 96:85, Utah pa je bil boljši od Philadelphie s 102:99.

Na sporedu so bile še tri tekme, vse pa so se končale z zmagami gostujočih ekip. Orlando je zmagal v Charlottu s 100:79, Phoenix v New Orleansu s 93:78, Chicago pa v Los Angelesu s 114:101.