Kot je razvidno iz popravljenega seznama preizkušenih terjatev, ki je danes objavljen na spletni strani Agencije RS za javnopravne evidence in storitve (Ajpes), je priznanih 147,5 milijona evrov navadnih terjatev, za skoraj 238,9 milijona evrov pogojno priznanih terjatev, za 9,2 milijona evrov priznanih prednostnih terjatev in za 9,4 milijona evrov terjatev, ki se plačujejo kot strošek postopka.

Prerekanih je za skoraj 179 milijonov evrov terjatev

Med upniki, ki so ugovarjali na osnovni seznam preizkušenih terjatev, je tudi največji - Nova Ljubljanska banka (NLB). Največja slovenska banka tako po novem prijavlja za 216,5 milijona evrov in ne 219,1 milijona evrov terjatev. Vrednost priznanih navadnih terjatev NLB je po novem 43,2 milijona in ne 43,9 milijona evrov.

Stečajni upravitelj Leon Benigar Tošič je že novembra ob objavi osnovnega seznama preizkušenih terjatev ocenil, da navadni upniki ne bodo poplačani, saj bo stečajna masa po njegovi oceni namenjena večinoma za poplačilo ločitvenih upnikov, preostanek pa za stroške in prednostne upnike.

Med upniki s priznanimi ločitvenimi pravicami so NLB (skupno 31,4 milijona evrov), država (10 milijonov evrov), Abanka (8,2 milijona evrov), Gorenjska banka (5,2 milijona evrov) in LHB Internationale Handelsbank (4,9 milijona evrov).