Fifa je v izjavi za javnost zapisala, da bo sprejela odločitev sodišča in se ne bo pritožila, čeprav ima to možnost. Predstavniki so še dodali, da dokumentov ne bodo komentirali dokler ne bodo v javnosti.

V dokumentu iz leta 2010 so imena nekaterih nogometnih uradnikov, ki so priznali, da so prejeli podkupnine v višini 6,1 milijona ameriških dolarjev. V zameno, da bi njihova imena ostala skrita javnosti pa naj bi ta denar vrnili.

V škandal sta vpletena tudi nekdanji član Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) Joao Havelange, ki je bil tudi predsednik Fife, ter Ricardo Teixeira, predsednik brazilske nogometne zveze in organizacijskega komiteja svetovnega prvenstva 2014 v Braziliji. Oba sta osumljena, da sta s strani propadle agencije za prodajo televizijskih pravic ISL dlje časa prejemala denar.

Predsednik Fife Sepp Blatter je objavo dokumentov obljubil po srečanju izvršnega odbora, ki je bil 16. in 17. decembra v Tokiu. Kljub temu, da bi dokazi že morali biti objavljeni pa je Fifa to sprva zaustavila zaradi sodnih ukrepov. Zdaj naj bi dokumente prevedli v angleški, francoski in španski jezik, nato pa jih tudi uradno objavili.