Če je Ljubljančanom lani v kaotičnih razmerah tudi z veliko sreče in spretnosti uspelo sestaviti simpatično zasedbo, ki se je vsaj v prvem delu povsem enakovredno kosalo z velikani evropske košarke, pa gre tokrat slutiti, da so bile napake storjene že pri polaganju osnovnih temeljev. Vodstvo kluba je sicer pred začetkom sezone vztrajno poudarjalo, da je ekipa cenejša kot sezono pred tem, a skrbno izbrana, predvsem pa naj bi pazljivo gledali na karakterje posameznikov. Začetna idila se je hitro sprevrgla v nočno moro, saj je večina tujcev ob prvih težavah in zamujanju z izplačili iz slovenske prestolnice pobrala šila in kopita, direktor Janez Rajgelj pa je ob tem pristavil, da je vse za nekaj dobro in da se je tako počistil problematičen del moštva. S tem je pljunil v lastno skledo in hkrati priznal, da tokrat spretnosti in srečne roke pri okrepitvah vodstvo in trener Sašo Filipovski nista imela.

Navijači ljubljanskega moštva upajo, da bo vsaj tokrat drugače, že na zadnji evroligaški tekmi proti Unicsu pa so pokazali, da veliko raje spremljajo poraze mlade in borbene ekipe, saj so jo kljub neuspehu za trud nagradili s stoječim aplavzom, medtem ko je bilo moštvo na začetku sezone na tekmah najelitnejšega evropskega tekmovanja pogosto izžvižgano. Trener Filipovski tako ima osnovo, na kateri pa je treba graditi in ji skrbno dodati še določene izkušenejše elemente. "Talent imamo, a igralci nimajo izkušenj. Rabimo svežo kri, tri do štiri nove igralce z izkušnjami in na določenih pozicijah nekoliko več moči. Sezona je še dolga, vsaka odsotnost ali poškodba pa bi nas v tem trenutku drago stala," pravi ljubljanski strateg, ki pozna recept, kako pritegniti igralce za prihod v klub: "Olimpija je lahko odskočna deska za vsakega posameznika. Nihče, ki je odšel, ni šel na slabše. Od Woodsida do Ćapina so vsi podpisali za enkrat ali dvakrat več denarja, kot so ga dobili tukaj. Ostajam pozitiven. Igralci so dobili večino denarja izplačanega. Verjamem, da bomo dodali nove okrepitve in mirno od začetka postavili igro in jo prek praznikov dvignili na zadovoljivo raven."

Filipovski si je pred povratkom v Olimpijo zagotovo zamislil drugačno sezono v najelitnejšem evropskem tekmovanju, a kljub težkim časom ni obupal. Po zadnjem dvoboju z Unicsom je podal končno oceno nastopov v Evropi, kjer mu je žal predvsem dveh porazov: "Od sebe smo dali vse, kar smo lahko. Skupina je bila izredno težka. Žal mi je porazov, ki bi se jim lahko izognili - tu mislim na tekmi s Sieno in Galatasarayem doma. Na teh dveh obračunih smo igrali zrelo in bi lahko z nekoliko več zbranosti tudi slavili zmagi. V drugem delu nas je zapustilo pet igralcev, pečat pa sta pustili tudi poškodbi Jagodnika in Muriča, zato je bilo težko narediti kar koli več."