Težava, ki preprečuje izvedbo prestopa, je v tem, da bi ga v Milanu radi dobili le na posodo do konca leta, potem pa bi razmislili o njegovem nakupu, bogati Parižani pa bi bili odškodnino pripravljeni poravnati, a si Tevez selitve v Francijo in igranja na nižjem nivoju najbrž ne želi preveč. V zadnjih dneh pa je športni direktor PSG-ja Leonardo naznanil, da se verjetno umikajo od Teveza, ker se ne želijo vmešavati v načrte Milana.

City je torej ostal pred odločitvijo, ali Teveza posoditi Milanu ali ne. Trener Roberto Mancini se je jasno izrazil, da to za klub ne bi bila dobra poteza.

“Upam, da bomo našli najboljšo rešitev za Carlosa in za klub. Želimo, da bi se vrnil k igranju nogometa in zato bi ga bilo najbolje prodati. Na drugi strani pa možnost, da ga nekomu posodimo, ni dobra. Veste, ko City pripelje nove igralce, za njih plača visoke odškodnine, ko pa igralci zapuščajo klub, naj bi bilo povsem sprejemljivo, da odidejo le na posodo. To ni korektno! City je za Teveza plačal veliko denarja, zato bi bilo sedaj pošteno, da nek drug klub, ki ga želi, pa naj bo to Milan, Juventus, PSG ali Inter, zanj plača realno odškodnino,“ je dejal Mancini.