Do incidenta je prišlo oktobra na ligaški tekmi med kluboma, ko je Evra obtožil Urugvajca, da ga je žalil z rasističnimi opazkami. Suarez je dogodek sicer zanikal, a je v preiskavi FA ugotovila, da ima dovolj dokazov za potrditev obtožb Evraja.

Ogorčenje nad kaznijo v Liverpoolu

Na visoko kazen so se že odzvali tudi v klubu, kjer so nad odločitvijo disciplinske komisije razočarani in se bodo nanjo skoraj zagotovo pritožili.

“V klubu Liverpool smo presenečeni in razočarani nad odločitvijo komisije, ki je Suareza proglasila za krivega. Nestrpno pričakujemo objavo vseh podrobnosti, ki so presodile v tem primeru, da jih bomo nato dobro preučili in se odločili o naslednjih korakih. Zelo neobičajno je, da je bil naš igralec kaznovan na podlagi izjave enega človeka na igrišču. Nihče drug, vključujoč soigralce Patrica Evraja, sodnike in ostalo prisotno službeno osebje, ni slišal rasističnih opazk Lusia Suareza. Liverpool je velik nasprotnik rasizma, a v tem primeru smo prepričani, da naš igralec ni kriv, še posebno če v obzir vzamemo dejstvo, da so obtožbe prišle od Evraja, ki je v preteklosti že večkrat lažno obtoževal druge nogometaše podobnih dejanj. Poleg tega pa težko verjamemo, da bi Suarez nekoga žalil zaradi barve kože, glede na to, da je njegov dedek temnopolt,“ so iz kluba zapisali v sporočilu javnosti.

Liverpool ima 14 dni časa, da se pritoži na odločitev komisije angleške nogometne zveze, kar bodo skoraj zagotovo storili.