Banka, ki je sicer del finančne skupine NKBM, je v prvih desetih mesecih beležila 12,6 milijona evrov dobička iz rednega poslovanja pred rezervacijami in oslabitvami, kar predstavlja 83 odstotkov načrtovanega za konec letošnjega leta.

Glede na razmere v gospodarskem okolju so tudi oktobra oblikovali dodatne rezervacije in oslabitve, ki dobiček banke v največji meri tudi znižujejo. Te so v obdobju od januarja do oktobra letos oblikovane skupaj v višini 9,7 milijonov evrov, kar je za 23 odstotkov več kot je banka načrtovala za letošnje leto.

Nadzorni svet je na današnji seji obravnaval tudi poslovne cilje in finančni načrt za leto 2012 ter se seznanil s projekcijami do leta 2015. Upoštevajoč poslanstvo in vizijo ter ključne strateške usmeritve banke, kot tudi izhodišča makroekonomskih analiz in napovedi dinamike okrevanja slovenskega gospodarstva, je nadzorni svet predložene poslovne cilje ocenil kot primerne in k njim podal svoje soglasje.

PBS povečanja obsega svojega poslovanja v prihodnjem letu ne načrtuje. Poseben poudarek bo namenjen obvladovanju stroškov in racionalizaciji poslovanja ter obvladovanju vseh vrst tveganj za ohranitev stabilnega poslovanja banke tudi v prihodnje.

Nadzorniki so se ob tem seznanili tudi s sklepi komisije nadzornega sveta za pospeševanje poslovnega sodelovanja v finančni (bančni) skupini oziroma med NKBM, Pošto Slovenije in Poštno banko Slovenije.