Londončani so s 3:0 premagali Valencio in ob pomoči Genka, ki je remiziral z Bayerjem (1:1), celo zasedli prvo mesto v skupini. Štiriintridesetletni Portugalec je prvič v svoji karieri hodil po robu. Pokazal je novo kakovost, da se zna izviti iz zahtevnega položaja, ko mu gre za nohte. Tega znanja mu v prejšnji službi nikoli ni bilo treba aktivirati, ker mu je šlo od začetka do konca vse kot po maslu.

Sočasno je bil na drugem koncu Evrope njegov nekdanji klub Porto v podobnem položaju proti Zenitu, a mu ni uspelo, remi 0:0 je v osmino finala popeljal Ruse. Skupna točka obeh tekem je prav Villas Boas. Njegov duh na stadionu Dragao je še zelo živ. Torkov večer je dokončno razkril, če je sploh kdo dvomil v to, da vsemogočih naslovov in številnih zmag portugalski prvaki brez njega v minuli sezoni bržčas ne bi dosegli. Skoraj nespremenjena ekipa, od nosilcev igre jo je zapustil le Falcao, igra precej slabše, kar je vidno celo v manj konkurenčnem portugalskem prvenstvu, rezultati pa so šli navzdol tudi v evropskem tekmovanju. Nadarjeni strateg je tako v enem dnevu dobil dve potrditvi svojega dela.

Villasu Boasu pravijo mali Mourinho in proti Valencii je bilo v igri Chelseaja res zaznati pridih njegovega učitelja. Pri srcu naj bi mu bil napadalen slog igre, a verjetno je bližje resnici, da je pragmatičen kot njegov predhodnik na klopeh Porta in Chelseaja. Pri Portu je imel primerne nogometaše za napadalen pristop, njegov klub pa je igral tudi v po kakovosti primernih tekmovanjih za takšen slog igre. Pri Chelseaju je pesem drugačna. Proti Valencii je ubral pragmatično taktiko. Netopirjem je pustil, da so si podajali žogo, Chelsea pa je bil precej bolj konkreten in učinkovit. Rezultat takšne igre sta bili eksplozija Didierja Drogbaja z dvema goloma ter podajo in fantasta Juana Mate z dvema asistencama.

Po tekmi si je Villas Boas, spet v Mourinhovem slogu, dal duška, ko je odgovoril na kritike, ki so v minulih tednih deževale na njegov račun. "Naš uspeh je slaba novica za medije, kajti zdaj boste morali poročati o briljantnem Chelseaju. Nogometaši si zaslužijo spoštovanje, ki ga do zdaj niso bili deležni. Vseskozi so nas kritizirali, zdaj pa smo vsem škodoželjnežem primazali zaušnico," je dejal. Nato se je vsul plaz. Naprej je pod drobnogled vzel Manchester City, ki ima po njegovem mnenju v angleških medijih privilegiran status. "Manchester City je za medije edino moštvo v državi. Če se bo uvrstil v osmino finala finala, ga bodo hvalili, če se ne bo, ga ne bo nihče kritiziral," je dejal. Nato se je lotil še Garyja Nevilla, ki je bil kritičen do igre Chelseaja: "Neki nekdanji branilec Manchester Uniteda je celo dejal, da v takšni ekipi, kot je Chelsea, ne bi želel igrati. To je eden od primerov, ki kažejo, kako kritiki vseskozi preganjajo Chelsea."