Nadal velja za velike navijača kraljevega kluba, zato ne preseneča, da mu bo na derbiju med madridskim Realom in Barcelono na Santiagu Bernabeu skupaj s še svojima reprezentančnima kolegoma Felicianom Lopezom in Fernandom Verdascom, prav tako navijačem galaktikov, pripadla čast začetnega udarca.

"Tekmo si bom zagotovo ogledal. Ljubim šport, nogomet še posebej,“ je razkril Nadal, ki si zmagovalca tekme ne upa napovedati. "Kaj se bo zgodilo v soboto? Ne vem. Mislim, da bo to izenačena tekma dveh klubov, ki sta v tem trenutku najboljša na svetu. Prav zato boljše priložnosti v uživanju nogometa od te ni,“ je v pričakovanju velikega obračuna priznal Španec.

"Real ima odlično sezono. Barca je imela nekaj težav s poškodbami, a zdaj bo imel Guardiola na razpolago skoraj vse igralce. Tako Real kot Barcelona dosegata veliko število golov in igrata odličen nogomet, zato se nam obeta dobra tekma, njen razpelt pa bo nadvse zanimiv,“ je povedal teniški as, ki bi zlato žogo letos kljub temu, da pesti stiska za Mourinhove varovance podelil članu španskih prvakov Xaviju.

"Upam, da bo slavil Xavi. To pravim zato, ker sem Španec. Za sabo ima neverjetno kariero in zaradi tega si zasluži to čast,“ je za konec še pripomnil Nadal.