Po četrtkovi tekmi proti Sieni (57:63) je postalo jasno, da Olimpijo zares zapušča najboljši strelec Green, ki je po koncu “lockouta“ odšel nazaj v ZDA, kjer bo verjetno znova igral v ligi NBA.

V soboto so zmaji v ligi ABA v Stožicah doživeli še sramotni poraz proti Širokemu Brijegu s 50:78, kar je očitno sodu izbilo dno. Po tekmi je v javnost prišla novica, da klub zapušča tudi organizator igre Woodside, ki je zahteval prekinitev pogodbe in je že podpisal dogovor z gruzijskim prvakom Armio iz Tbilisija. Nič bolje za ljubljanski klub ni bilo včeraj, ko se je za enako potezo odločil Varda, ki si je novega delodajalca našel v Ukrajini (Azovmaš).

Tudi danes pa moramo poročati o novem odhodu iz kluba. Da v Ljubljani nima smisla vztrajati, se je očitno odločil še Markota, ki naj bi zadnjo plačo prejel aprila. Po poročanju Sportala naj bi Markota že našel nov klub – Türk Telekom.

Olimpijo v sredo čaka tekma v evroligi proti Prokomu, kjer se Ljubljančanom obetajo velike težave, saj je v moštvu vedno manj igralcev, zato bo na Poljskem v kadru (Markote zagotovo ne bo v ekipi) poleg nekaterih mladih upov tudi Goran Jagodnik, ki pa na parket seveda ne bo stopil.