Pred zadnjim krogom brazilskega prvenstva je imel Corinthians dve točki prednosti pred Vasco da Gamo (70-68), za potrditev naslova prvaka pa ga je čakala domača tekma z mestnim tekmecem Paleirasom, medtem ko je Vasco nujno moral doma premagati četrtouvrščeni Flamengo.

Obe tekmi sta se razpletli z remijem, tako da je naslov osvojil Corinthians, ki se je sicer z mestnim rivalom kar namučil. Tekma je bila precej groba in umazana (obe moštvi sta prejeli dva rdeča kartona) ter neaktivna s strani domačih nogometašev, ki so se odločili, da bodo branili neodločen remi, ki jim je zagotavljal prvo mesto, kar jim je tudi uspelo. Tekma je bila sicer v znamenju spomina na včeraj umrlega legendarnega brazilskega reprezentata Socratesa, ki je v karieri najdlje nosil dres Corinthiansa.

Vasco da Gama je proti Flamengu povedel v 30. minuti z golom Souze, s čimer se je zbudilo veliko upanje domačih privržencev, da bi v zadnjem krogu vendarle lahko dočakali čudežni skok na prvo mesto. A vsega upanja je bilo konec, ko je v 54. minuti Renato izenačil, domači pa do konca več niso uspeli zadeti.

Boca z goloma nesojenega hrvaškega reprezentanta do naslova

Nogometaši Boce Juniors so si z zmago s 3:0 dva kroga pred koncem otvoritvenega dela prvenstva (Apertura) tudi teoretično že zagotovili 24. naslov prvaka. To je prvi naslov Boce po letu 2008.

Boca je proti Banfieldu povedla že v 10. minuti, ko je prvič zadel Dario Cvitanich, igralec, ki ima hrvaške korenine in je bil nekaj časa v igri, da bi zaigral za naše južne sosede. Cvitanich je tik pred koncem prvega polčasa v 44. minuti po kotu z lepim volejem povišal na 2:0. Končnih 3:0 je na začetku drugega polčasa s strelom od daleč postavil Rivero in slavje v Buenos Airesu se je lahko pričelo.

Za Cvitanicha, ki je Boci posojen s strani Ajaxa, sta bila to tretji in četrti zadetek v sezoni, dosegel pa ju je proti svoji nekdanji ekipi, za katero je igral med leti 2003 in 2008.

“Boca je osvojila naslov, ker smo boljši od vseh ostalih. Ni dvoma o tem, da smo najboljši,“ je po tekmi zadovoljno dejal trener Julio Cesar Falcioni, ki je na Bocino klop sedel pred letom dni, ko je Boca prvenstvo končala 20 točk za tedanjim prvakom Estudiantesom.

Boca je do naslova prišla še neporažena, saj je na 17 tekmah 11-krat zmagala in šestkrat remizirala, njena gol razlika pa je bila kar impresivna – 22:4.

Argentinska sezona je sicer razdeljena na dva dela (Apertura in Clausura) z 19 krogi, v vsakem pa dobijo svojega prvaka.