* Dvorana Tivoli, gledalcev 2000, sodniki: Kaspar, Smeibidlo (oba Avstrija) in Rakovič (Slovenija).
* Strelci: 1:0 Taylor (Fraser, 2.), 1:1 Ryan (Horvath, 6.), 2:1 E. Pance (26.), 3:1 Hughes (Fraser, 27.), 3:2 Toth (Lada, Magosi, 33.), 3:3 Kovacs (Sikorcin, Orban, 36.), 3:4 Sofron (57.).
* Kazenske minute: Tilia Olimpija 8, Sapa Fehervar 10.

Gotovo je bil za Ljubljančane današnji obračun z madžarskimi prvaki v Tivoliju najpomembnejši v dosedanjem delu sezone, saj Sapa preti prav zmajem za uvrstitev med šest najboljših po 40 odigranih tekmah. Ob dejstvu, da so Madžari v tej sezoni že dvakrat slavili na tekmah z Olimpijo - tudi v Tivoliju pred slabim mesecem s 5:2 -, so točke imele dvojni pomen.

Vse skupaj se je za domače začelo uspešno, saj so že v 73. sekundi z igralcem več povedli. Toda gledalci so se prav dobro spomnili, da je prav tako v drugi minuti tudi na zadnjem dvoboju zadel Anže Ropret, pa so na koncu gosti zanesljivo zmagali. Da so še kako neugodni, so Madžari pokazali v šesti minuti, ko so z igralcem več prek svojega najboljšega strelca Dereka Ryana izenačili.

Isti igralec je imel že v prvi minuti drugega dela, ko so imeli domači igralca več, lepo priložnost, a je vratar Jean Philippe Lamoureux obranil njegov strel. Potem pa so gledalci vendarle videli nov gol za domače, ki so si ga gosti zabili praktično sami, saj je Eric Pance z leve strani bolj podal pred gol kot streljal, tam pa je plošček našel pot čez črto. Ko je minuto in pol pozneje John Hughes povišal na 3:1 z igralcem več, so si mnogi v Tivoliju oddahnili. Vodstvo bi lahko v 30. minuti še povišal slavljenec Petr Šachl, a mu ni uspelo premagati na tleh ležečega vratarja. S tem se je uspešna zgodba domačih končala. Sledile so črne minute, grobe napake v obrambi, tako da so Madžari na hitro v 36. minuti spet izenačili.

V zadnjem delu so se gosti predvsem branili, kajti že osvojena točka bi bila zanje enaka zmagi. Toda v 57. minuti jih je s hudo napako obdaril Sergej Smirnov, ki je podal Istvanu Sofronu. Ta darila ni izpustil iz rok, premagal Lamoureuxa in popeljal svojo ekipo v vodstvo. Zmaji so v zadnjih 75 sekundah silovito pritisnili, tudi brez vratarja, a do izenačenja ni prišlo, čeprav je imel 15 sekund pred koncem Žiga Pance novo veliko priložnost, vendar se je izkazal vratar Adam Munro. Tako so Madžari osvojili še šesto točko v medsebojnih tekmah in zaostanek za Olimpijo zmanjšali le na dve točki.

Že v nedeljo zeleno-bele čaka težko gostovanje v Beljaku.