Morali bi zmagati v zadnjih dveh krogih proti Bruggeju in Birminghamu v gosteh, obenem pa bi morala oba tekmeca izgubiti proti Bragi. Da bi se račun izšel, je približno toliko možnosti, kot jih je imela slovenska reprezentanca pred predzadnjim krogom kvalifikacij za evropsko prvenstvo.

Tako počasi že prihaja čas, ko bodo slovenski prvaki potegnili črto pod prvo polovico sezone in v tem tonu je včeraj zvenel tudi uvodni nagovor trenerja Darka Milaniča pred današnjo tekmo. "Naredili smo korak naprej v primerjavi s prejšnjo sezono. Temu primerno se moramo do konca obnašati. Rezultatsko smo zelo uspešni v prvenstvu, uvrstili smo se v evropsko ligo, v kateri imamo še vedno možnost pustiti odličen vtis. Tekmec, proti kateremu bomo igrali, je izreden. To kaže tako v prvenstvu kot v Evropi. Želimo se prikazati v dobri luči in poskrbeti, da bodo točke ostale doma," je dejal Izoljan na mariborski klopi.

Medtem ko mu v slovenski ligi ni para (na zadnjih 13 tekmah je devetkrat zmagal in le enkrat izgubil, prednost pred Olimpijo pa znaša 12 točk), bo Maribor skušal piko na i postaviti v evropski ligi, kar bi bila prva zmaga v tem tekmovanju. Naloga bo zahtevna, kajti Brugge je na prvi tekmi, ko je zmagal z 2:0, predvsem v prvem polčasu zasenčil vijolično zasedbo. Blesteli so Vadis Odjidja, Nabil Dirar in Lior Rafaelov, ki sestavljajo udarno trojico. Podobno kot večina belgijskih in nizozemskih klubov Brugge igra napadalno, najbolj nevarni pa so hitri in tehnično podkovani bočni vezisti. "Sašo Gajser je že pred prvo tekmo opozoril, da Belgijci igrajo zelo odprto. To je njihova kakovost, ki jih lahko pripelje do velikega števila golov," je dejal Milanič. Toda pred kratkim je ekipa doživela bistveno spremembo. Trener Bruggeja je postal Christoph Daum, kontroverzni Nemec, ki je po Milaničevih besedah spremenil igro v obrambi. Ravno tej naj bi Belgijci sicer posvečali manj pozornosti. "Zdaj jih vodi nov trener, ki jih bo najverjetneje skušal postaviti v drugi kalup. Vprašanje pa je, kako hitro mu bo to uspelo. Daum je spremenil postavitev, niso pa pretirano spremenili filozofije. Premalo časa je v klubu, da bi naredil drastične spremembe. V obrambi stojijo malo drugače kot prej, v napadu pa podobno," je dejal Milanič in izpostavil motiv, ki ga pri Belgijcih ne bo manjkalo, saj bijejo napet boj z Birminghamom in Brago za eno od prvih dveh mest v skupini (vsi imajo po sedem točk): "Zaradi motiva bodo zagotovo 'leteli' po igrišču. So kakovostni in nepredvidljivi, zato nas čaka veliko dela."

Milanič ima največ težav s sestavo ekipe na obeh bokih v obrambi. Manjkala bosta namreč poškodovana Mitja Viler in Aleš Mejač, Martin Milec pa ima še nekaj možnosti za nastop. Njegov konkurent za mesto na levi strani obrambe je bolj defenzivno naravnani Nejc Potokar, ki je v prednosti.