Košarkarji so se zaradi dvomesečne zamude izplačil namreč odločili za blago obliko stavke, saj zadnjih nekaj dni dopoldne ne vadijo (razen tisti, ki si to osebno želijo) in so trenerju Sašu Filipovskemu na voljo samo na popoldanskih treningih.

"Govorimo o zamudi dveh plač, a računam, da bomo to kmalu uredili. V roku desetih ali štirinajstih dni nam bo uspelo v glavnem vse pokriti. Kjer ljudje niso plačani, imajo pravico izraziti svoje nezadovoljstvo. Tako je povsod, tudi v profesionalnem športu. Toda igralci igrajo tekme in trenirajo," nam je uvodoma v telefonskem pogovoru povedal direktor Janez Rajgelj. Klub se je v težki finančni situaciji znašel tudi zaradi tožb Pawla Kikowskega in Vladimirja Golobuvića, ki sta, tako kot določeni posamezniki pred njima, po sodni poti iztržila tisto, kar jima je pripadalo po podpisani pogodbi. "Vse te tožbe so groza za Olimpijo. V primeru Kikowskega je bilo tako, da smo z njim prekinili pogodbo na škodo kluba, ker ni izpolnjeval obveznosti. Toda njegova tožba obsega celotno pogodbo. Poskušali smo poravnati dolg do njega, a njegovi nemški zastopniki tega niso želeli, ker so vedeli, da lahko iztržijo več. Torej je dobil plačano celotno pogodbo, čeprav je ni izpolnil, ker je bila pogodba tako sestavljena. Ko smo lansko leto prišli v klub, je bilo glavno vprašanje, ali bomo še naprej obstajali ali ne. Nato se nam je uspelo z večino igralcev poravnati na takšen ali drugačen način, v nekaterih primerih smo morali plačati tožbe. Velik dosežek je, da smo nekako funkcionirali. Posledice 4,5-milijonskega dolga bo Olimpija dolgo časa nosila, kar sem že večkrat povedal jasno in glasno. Za poravnavo igralcev smo potrebovali denar, ker pa ga Olimpija ni imeli, smo vzeli kredit. Ta kredit nam bo škodoval skozi obdobje štirih do petih let. Predsednik je ob koncu lanskega leta povedal, da je dolga do igralcev ostalo še okoli 700.000 do 800.000 evrov. To so tako imenovane neporavnane obveznosti. Toliko imamo dolgov za nazaj ter zraven še kredit," je situacijo razložil Rajgelj.

Olimpiji v celotni zadevi nikakor ne gre na roko niti slab obisk evroligaških tekem. Gledalci so v lanski sezoni na vsaki tekmi z izjemo uvodne proti Efesu Pilsnu napolnili dvorano v Stožicah ter tako poskrbeli, da se je v klubski blagajni nabral kar zajeten kupček denarja. "Slab obisk pripomore k slabšemu finančnemu izkazu. Lani smo z odličnim obiskom evroligaških tekem iztržili več od pričakovanj. Toda lani so bile zmage tiste, ki so vlekle. Osnovna naloga našega delovanja je, da obdržimo stanje evroligaša v obdobju štirih ali petih let. Če nam to uspe, bomo naredili svoj posel," sporoča Rajgelj, ki je ob koncu pogovora še razkril, da so težave, v katerih so se znašli, pričakovane: "Že pred sezono smo vedeli, da se utegnejo pojaviti težave pri izplačilih, a naj bi nekako zadevo preveslali. Tudi zaradi tega nismo kupovali nosilne dvojke. Trenutno niti ne vem, kako bo z Greenom. Toda kakor koli že, Olimpija je obremenjena. Novih sponzorjev pa tudi zaradi slabših iger v letošnji sezoni žal ni na vidiku."