33-letni Drogba čuti, da je svetu že pokazal vse svoje bogato znanje in se mu ni treba več nikomur dokazovati. Zato je zavrnil “skromno“ ponudbo Chelseaja za podaljšanje sodelovanja, raje bo odšel v nov klub, izbral pa bo tistega, ki mu bo pripravljen plačati največ denarja. Tako je vsaj danes pojasnil njegov agent Thierno Seydi.

“Chelsea nama je ponudil novo enoletno pogodbo, a to nama ne odgovarja. Veva, česa si želiva, kam si želiva in tudi katere ponudbe imava. Javil se je tudi Milan, ki bi si Didierja sposodil, a to možnost sem takoj zavrnil, saj kaj takega ni bilo zanimivo niti za trenutek. Ko igralec enkrat pride v trideseta leta, razmišlja le še o klubu, v katerem bo dobil dovolj denarja. To je lahko v Rusiji, ZDA, Katarju ali kje drugje v Aziji, … Na kratko – povsod, kjer so pripravljeni dobro plačati,“ je bil iskren zastopnik Drogbaja.

Chelsea je torej za reprezentanta Slonokoščene obale končana zgodba, zdi pa se, da je eden glavnih razlogov za to prihod novega trenerja Andrea Villas-Boasa. Nekateri od bivših igralcev Chelseaja so potrdili, da je slačilnica “modrih“ prepolna velikih egov, ki jih mladi Portugalec ne more kontrolirati, zato se vsak teden pojavljajo novi prepiri in nesoglasja znotraj moštva.

“V moštvu je trenutno več mini klanov in ekipa je zato zelo razdeljena, neenotna. Nekateri od izkušenih igralcev, ki bi morali to vse držati pod kontrolo pa imajo osebne težave (Terry). Občuti se totalna neorganiziranost v ekipi in zdi se, da se vse kar naenkrat razpada,“ je potrdil nekdanji igralec Chelseaja Marcel Desailly.

Drogba je za Chelsea igral sedem let, v London pa ga je leta 2004 za slabih 30 milijonov evrov iz Marseilla pripeljal Jose Mourinho. V tem času je Drogba za londonski klub dosegel 146 zadetkov.