City je v dosedanjem delu sezone navdušil predvsem v Angliji, kjer je v 12 krogih oddal le dve točki, večinoma pa je zmagal z visoko razliko. Nekoliko manj prepričljivo so začeli ligo prvakov, kjer so remizirali z Napolijem (1:1) in izgubili proti Bayernu (0:2), a na zadnjih dveh tekmah so nato vknjižili šest točk z dvema zmagama proti Villarrealu.

S sedmimi točkami zasedajo drugo mesto v skupini, ki še vodi v osmino finala, a odločilna tekma v boju za napredovanje je na sporedu že danes, ko jih čaka težko gostovanje v Neaplju, kjer bo tekmo sodil slovenski sodnik Damir Skomina. City bi bil verjetno zadovoljen že s točko, saj bi tako Italijane zadržal dve točki za seboj.

Eden glavnih “krivcev“ za dobre letošnje predstave je tudi španski vezist David Silva, ki je kreator številnih akcij, ki se končajo z zadetkom. Silva verjame, da se Cityjeva pot v ligi prvakov letos šele dobro začenja.

“Liga prvakov je tisto tekmovanje, v katerem si želimo igrati, je tisti nivo, h kateremu težimo. Letos se nam je končno uspelo sem uvrstiti in sedaj moramo v tem uživati ter priložnost čim bolje izkoristiti, da vsem pokažemo, česa smo sposobni. Lanska sezona je bila ključna. Osvojili smo prvo lovoriko po 35 letih (angleški pokal) in si uspeli priigrati ligo prvakov, mesto med najboljšimi evropskimi ekipami. City mora sedaj vsako leto končati med najboljšimi štirimi ekipami v angleškem prvenstvu in se tako vsako leto uvrstiti v ligo prvakov, kajti ni dovolj, da nam je to uspelo le enkrat.“

Na vprašanje, če lahko Manchester City že v svoji krstni sezoni pride do evropskega naslova, je Silva optimistično odgovoril: “Seveda, zakaj pa ne? Ne vidim nobenega razloga, da nam to ne bi uspelo.“

Lahko rečemo le to, da glede na to, da je Španec, bi lahko malce več spremljal tudi španski nogomet pa bi morda tam našel kak razlog.