Ljubljančani so še šesto tekmo zapored končali brez poraza. Celo še več, v Domžalah so po zaslugi zgodnjega zadetka Dareta Vršiča prišli do devete zmage v sezoni, s katero so ostali na drugem mestu dve točki pred tretjo Gorico. Na drugi strani so Domžale, ki so tekmo končale le z deseterico, zadržale peto mesto na lestvici.

Tekma v Domžalah

V domači ekipi je manjkala osmerica poškodovanih nogometašev - se še dobro ni začela, ko so Ljubljančani (tudi oni so imeli precej težav s sestavo ekipe, saj je manjkalo sedem nogometašev) povedli z 1:0. Strelec je bil nihče drug kot Dare Vršič, ki se je lepo odkril za obrambo domačih, stekel proti golu in ob prepočasnih branilcih Domžal matiral Nejca Vidmarja.

Ljubljančani so po zadetku pobudo prepustili domačim, ki pa ob discipliniranih zeleno-belih nikakor niso našli načina, kako ogroziti Olimpijina vrata. Na drugi strani so ob koncu polčasa Ljubljančani znova zapretili prek Vršiča, toda ostalo je pri minimalnem vodstvo gostov.

V drugem polčasu so prvi do strela prišli domačini prek Damirja Pekiča, vendar je Elvis Džafić njegov strel z 12 metrov obranil, na drugi strani pa je Filip Valenčič s 13 metrov meril malce premalo natančno s strelom iz obrata. V 59. minuti je z dobrih 20 metrov silovito sprožil Saša Ranić, domžalski vratar Nejc Vidmar pa je žogo odbil. Štiri minute zatem je nekoliko z desne strani poskusil Džafića presenetiti Mitja Zatkovič, a je zadel le zunanji del mreže.

Zelo zanimiva je bila končnica tekme. V 80. minuti je Zatkovič dobil drugi rumen karton zaradi simuliranja, v 84. minuti pa so imeli gosti po igranju z roko Tadeja Apatiča na voljo najstrožjo kazen. Toda Vršič je z bele točke z močnim strelom zatresel le prečko, tako da je ekipi še vedno ločil "le" zadetek. Ob igralcu manj pa Domžalam ni več uspelo ogroziti ljubljanskih vrat, tako da so tri točke pripadle Olimpiji.