Triglav - Hit Gorica (danes ob 13.30): Kranjčani so prikovani na zadnje mesto zaradi kronične neučinkovitosti. Proti Gorici, ki ima najhitrejši napad v ligi, bo izjemen dosežek, če bodo mrežo ohranili nedotaknjeno, medtem ko v napadu upajo na pomoč sreče. "Zaradi izenačenosti tekmovanja bo odločilen pristop. Če nisi pravi, si hitro kaznovan," igralce opozarja goriški trener Miran Srebrnič, ki želi prezimiti vsaj na tretjem mestu, kjer so trenutno. Naš tip: 2.

Domžale - Olimpija (danes ob 15. uri): Lokalni derbi Ljubljanske kotline, v katerega Domžale po porazu v Lendavi vstopajo z bremenom o nujnih treh točkah, če se želijo vmešati v boj za naslov podprvaka. Domžalčani so zacelili poškodbe, stavijo tudi na tradicijo, saj je Olimpija v Domžalah nazadnje točke osvojila aprila lani. Seznam odsotnih igralcev Olimpije se je podaljšal za Salkiča (operacija slepiča) in Finka (rumeni kartoni). Ker je prednost vodilnega Maribora že neulovljivih sedem točk, se mora Olimpija osredotočiti na boj za naslov podprvaka. Še pomembnejša je vizija kluba s selekcijo igralskega kadra za naslednjo sezono, še posebno če bosta že pozimi odšla steber obrambe Sreten Sretenović ter najboljši strelec in igralec slovenske lige Dare Vršič, kateremu je novi selektor Slaviša Stojanović na reprezentančni tekmi proti ZDA namenil le 20 minut. To je spravilo v slabo voljo športnega direktorja kluba Mileta Ačimoviča, ki meni, da bi moral biti najboljši igralec lige član začetne enajsterice. Naš tip: 0.

Rudar - Nafta (danes ob 16. uri): Velenjčani so v krizi rezultatov na domačem igrišču, na katerem so izgubili dve tekmi zapored (Koper, Maribor). Lendavčani so zaradi notranjih problemov (zamude pri izplačilih so pripeljale do grožnje igralcev s stavko) tekmec po meri, da Velenjčani znova osvojijo tri točke proti polprofesionalni zasedbi. V Lendavi mnogi igralci in člani strokovnega štaba dopoldne hodijo v službe. Naš tip: 1.

Maribor - Luka Koper (danes ob 17. uri): Maribor se je v sredo namučil v Ljudskem vrtu, da je pred 4500 gledalci premagal tretjeligaša Zavrč (1:0, goste iz Haloz je vzpodbujalo osem avtobusov navijačev) in se šestnajstič uvrstil v polfinale pokala Hervis, v katerem so trije klubi s Štajerske (Maribor, Celje in Rudar) in drugoligaš z Gorenjske (Šenčur). Maribor je med premorom tudi kadroval, saj so za pomoč v športnem delu zaposlili Mirana Pavlina, velikega prijatelja Zlatka Zahoviča, napadalec Dragan Jelič pa se bo v zimskem premoru preselil na Poljsko h klubu Gornik Zabrze. Koprčani, ki so sicer neporaženi na zadnjih petih tekmah (mednje spada tudi blamaža z dvema remijema in izpadom v pokalu proti Šenčurju), ne bi smeli biti previsoka ovira za vijoličaste. Še zlasti ker bo zaradi sedmih rumenih kartonov manjkal eden najobetavnejših mladih slovenskih nogometašev Aleš Struna, katerega zaščitna znaka sta predrznost in agresivnost. Če želi napredovati, mora čim prej zapustiti Bonifiko, kjer se že pripravljajo na veliko čistko v slačilnici v zimskem premoru. Naš tip: 1.

Mura 05 - CM Celje (jutri ob 13.30): Mura je s tremi porazi zapored zapadla v krizo rezultatov, ne pa igre, ampak plačuje davek neizkušenosti in mladosti. Mura ima do konca jeseni ugoden razpored s tremi tekmami doma in le enim gostovanjem. Celjani so naivno izgubili dobljeno tekmo z Mariborom, vendar imajo lepo zalogo 21 točk, da so mirni v sredini lestvice. Naš tip: 1.