Večina njegovih sovrstnikov bi najbrž skakala od veselja, če bi se za njih zanimal londonski velikan, a 12-letni Jordan Young je očitno že dovolj zrel, da si je vzel čas za razmislek, po katerem je na veliko zadovoljstvo Swindona ponudbo za selitev v London zavrnil.

Direktor Swindonove mladinske šole Jeremy Newton je ob tem dejal: “Dobili smo klic iz Chelseaja, da želijo našega igralca. Dogovorili smo se za odškodnino, a fant je zavrnil možnost prestopa in je raje ostal pri nas. Ko je govora o velikih klubih, kot je Chelsea, gre ponavadi za težko odločitev staršev, a v tem primeru so zadnjo besedo pustili Jordanu, ki se je po dolgem premisleku odločil, da zavrne prestop. Naj poudarim, da pri tem nismo vršili nanj nobenega pritiska.“

“Z Jordanovim napredkom smo zelo zadovoljni, kot tudi z napredkom ostalih mladih igralcev v našem mladinskem pogonu. Jordan ima pogodbo sklenjeno do leta 2015 in je eden od najbolj obetavnih nogometašev, zato smo z njim sklenili dolgoročno pogodbo, da ga v klubu zadržimo še vsaj nekaj časa. Je odlično tehnično in taktično podkovan in ima velik potencial, da se dolgoročno razvije v izjemnega igralca,“ je o nadarjenem 12-letniku še dodal Newton.

Jordan Young (Foto: swindontownfc.co.uk)