Znesek zbranih zavarovalniških premij na ravni skupine se je tako v prvih devetih mesecih letos v primerjavi z istim obdobjem lani povečal za štiri odstotke na 6,8 milijarde evrov. Dobiček pred obdavčitvijo pa se je povečal za 9,6 odstotka na 414,1 milijona evrov.

K temu sta prispevala zlasti nadaljevanje trenda rasti na osrednjih trgih Srednje in Vzhodne Evrope v panogah življenjskih in premoženjskih zavarovanj. Izvršni direktor VIG Günter Geyer je izrazil zadovoljstvo nad doseženimi rezultati, saj "skupina kljub težavnemu poslovnemu okolju nadaljuje z vzdržno razvojno strategijo, kar odraža tudi visoka bonitetna ocena A+ s strani bonitetne agencije Standard & Poor's."

Z namenom nadaljnje uspešne strategije razvoja je skupina vstopila tudi na trg Bosne in Herzegovine ter okrepila prisotnost na albanskem trgu, s čimer je še dopolnila tržni in zavarovalniški portfelj, dodaja Geyer. Investicije skupine so se v tem obdobju povečale za 370 milijonov evrov na okoli 29 milijard, obenem pa je zavarovalnica prilagodila tudi portfelj grških državnih obveznic na 50 odstotkov izhodiščne vrednosti in znižala vrednost italijanskih obveznic za deset odstotkov.