Za favorita velja litovski klub, ki poleg kakovostnejših posameznikov na klopi premore stratega, ki je zadnji dve sezoni vodil dolenjsko moštvo in z njim dvakrat osvojil naslov državnega prvaka, superpokal in že omenjeni EuroChallenge. Džikić Krko in večino igralcev pozna do obisti, a po drugi strani tudi novomeški košarkarji poznajo njegov način dela in sistem igre, ki naj se pri Lietovusu Rytasu ne bi veliko razlikoval od sistema, ki ga je gojil pri Krki.

Tyrese Rice, Roberts Lawrence, Renaldas Seibutis, Predrag Samardžiski, Jonas Valančiunas in Aleksandar Rašić so imena, ki povejo ogromno o kakovosti litovskega moštva, ki je v finalu kvalifikacij za evroligo v Vilni moralo priznati premoč Galatasarayu in se sprijazniti, da bodo letošnjo sezono prebili v drugem najkakovostnejšem evropskem tekmovanju.

"Pred sezono smo si zastavil cilj, da se v EuroCupu prebijemo v drugi krog. Po žrebu je postalo jasno, da smo se znašli v zelo težki skupini, a načrtov in želja nismo menjali. Bomo videli, kako se bomo kosali z evropskimi tekmeci," pravi košarkar Krke Smiljan Pavič, ki komaj čaka na vnovično snidenje z Džikićem: "Motiv proti trenerju, ki je v Novem mestu pustil neizbrisljiv pečat, bo zagotovo večji. Igralci, ki smo delali z njim, si želimo Džikićevega skalpa. Se pa dobro zavedamo, da je bilo litovsko moštvo sestavljeno za igranje v evroligi, tako da njihova kakovost ni sporna. A Lietuvos Rytas bo moral na parketu dokazati, da je boljši."

Namesto Curtisa Stinsona, ki mora na operacijo gležnja, bo do nadaljnjega pri Krki nastopal 27-letni Allan Ray. Američan je na začetku sezone 2006/07 nosil dres moštva Boston Celtics v ligi NBA, se nato preselil v NBDL k Austin Toros, od leta 2007 do 2009 pa je nosil dres Lottomatice iz Rima. Do prestopa v Krko je igral še za italijanski moštvi Carife Ferrara in Sutor Monrtegranaro.