Novega selektorja Slavišo Stojanoviča zelo dobro poznate. Kako se je ujel z ekipo?

Prvi vtisi so zelo dobri. Nekateri reprezentanti ga poznamo, zato verjetno njegov prihod doživljamo nekoliko drugače kot tisti, ki še niso delali z njim. Bolj ali manj ga vsi igralci poznajo in tudi on pozna lastnosti igralcev.

S Stojanovičem ste sodelovali v Domžalah. Kakšen je njegov način dela?

Težko je primerjati obdobje, ko sva bila oba v Domžalah, z reprezentanco. Prav gotovo bodo nekatere stvari enake. Njemu v prid govorijo rezultati. Z delom je pokazal svojo kakovost.

Katere so njegove trenerske lastnosti - je bolj strog ali prisega na pogovor z nogometaši?

Povsem je predan svojemu delu. Je strog, zahteva maksimalno zavzetost pri delu in ne dovoli odstopanja. Je profesionalec od glave do pete. Se pa tudi pogovarja z nogometaši, je odprt. Še nedolgo nazaj je sam igral nogomet, zato ve, na kakšen način razmišljajo nogometaši. Zanima ga tudi mnenje nogometašev.

Kakšen pa je njegov slog igre?

Ko smo bili v Domžalah, je bilo veliko poudarka na igri kratkih podaj, na uigranih akcijah, goji nizozemski slog. Verjetno je ta način dela ostal enak. Že na prvem treningu smo preizkusili nekaj stvari, ki so dobro funkcionirale, ko je bil trener Domžal.

Drži, da je Stojanovič trener, od katerega ste pridobili največ nogometnega znanja, kot ste nekoč menda dejali?

Slaviša je bil moj prvi trener na profesionalni poti, ko sem začel igrati v Domžalah. Je eden od strokovnjakov, ki so me največ naučili. Dolgo časa sva bila skupaj v klubu. Od vsakega trenerja se nekaj naučiš, Slaviša je pustil velik pečat na moji karieri.

Slovenija se bo pomerila z ZDA, s katerimi je lani na svetovnem prvenstvu remizirala 2:2. So spomini na to znamenito tekmo grenki ali sladki?

Spomini na prvi polčas so zelo lepi, na drugega pa nekoliko manj. Vse smo imeli v svojih rokah. Bili smo precej boljši tekmec, a nismo znali obdržati prednosti. Bili smo nekoliko naivni in neizkušeni, saj smo bili prvič na svetovnem prvenstvu. Obeta se zanimiva prijateljska tekma in upam, da bodo gledalci uživali. Z dvobojem proti ZDA bomo začeli priprave na kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki si jih želimo začeti z zmago.

Pripravljalno obdobje bo trajalo dolgo. Je to dobro ali bi si želeli prej okusiti tekme s "kvalifikacijskim" nabojem?

Je kar v redu, da bomo imeli veliko prijateljskih tekem. Formo bomo skušali ohraniti v klubih, kjer bomo v tekmovalnem ritmu. Lahko se bomo še bolj uigrali in spoznali, kajti verjetno bo treba izpiliti nekatere nove zadeve.

Pri Wisli iz Krakova imate soigralca iz Estonije. Se vam je vratar Sergej Pareiko zahvalil, ker je Slovenija z zmago proti Srbiji Estoniji omogočila uvrstitev v dodatne kvalifikacije?

Je. Bil je vesel in dejal, da mi je dolžan kosilo. Zaželel sem mu srečo pred tekmama z Irsko v dodatnih kvalifikacijah. Estoniji bi privoščil uvrstitev na evropsko prvenstvo.

Igrate v državi prirediteljici prihodnjega evropskega prvenstva. Je že mogoče občutiti evforijo, ki jo navadno s seboj prinese veliko tekmovanje?

Niti ne. V zraku je mogoče občutiti le naglico, kajti hitijo, da bi bili stadioni pravočasno nared. Odkar sem prišel v Krakov, so zgradili veliko novih stadionov. Skoraj vsi klubi imajo nov, lep objekt, kakovost lige pa je vse višja.

Na Poljskem imajo težave z najbolj zagrizenimi navijači, ki so znani kot eni najbolj nevarnih huliganov v Evropi. Ste že imeli težave z njimi po slabše odigrani tekmi?

Ravno pred reprezentančnim premorom smo izgubili mestni derbi s Ceracovio. Imeli smo nekaj težav z navijači, kar pa je bilo pričakovano.

Je po porazu na derbiju najbolje biti doma?

Nogometaši smo dovolj pametni, da vemo, da se ni dobro kazati v javnosti, predvsem na mestih, kjer bi bili izpostavljeni jeznim navijačem. Nogometaš ima na Poljskem lahko težave, če je preveč lahkomiseln.

Ste jih vi že imeli?

Ne. Vem pa, da te stvari obstajajo.