Gazprom, ki že tradicionalno poslovne rezultate objavlja več mesecev za tekmecema OAO Rosneft in OAO Novatek, je tako v obdobju med aprilom in junijem ustvaril za 304 milijard rubljev (7,3 milijarde evrov) čistega dobička, v istem lanskem obdobju pa je dobiček znašal 170 milijard rubljev (4,1 milijarde evrov).

K višjemu dobičku je prispevalo zlasti nadaljnje okrevanje povpraševanja in rast cen v Evropi, Gazpromovemu največjemu trgu, dodatno pa so so k temu pripomogli tudi nižji stroški financiranja, ki so se na letni ravni znižali s 64,4 milijarde rubljev (1,5 milijarde evrov) na 24,4 milijarde rubljev (586 milijonov evrov).

Poleg tega je družba obseg pridobivanja in izvoza zemeljskega plina povečala za 9 odstotkov na 128,5 milijard kubičnih metrov. Razlog so politični nemiri na Bližnjem vzhodu in v Severni Afriki ter državljanska vojna v Libiji, ki so prekinili dobavo iz teh regij.

V družbi sicer priznavajo, da so bile cenovne razmere na trgu doslej zelo ugodne, v prihodnje pa bi se znale zaostriti predvsem zaradi grozeče evropske dolžniške krize. Pojavlja se namreč vse več skrbi glede upočasnitve svetovnega gospodarstva, kar bi utegnilo močno znižati cene nafte. Gazprom namreč na slednje, sicer tudi z devetmesečnim zamikom, veže cene zemeljskega plina.