Tokrat zmaji računajo na izdatnejšo pomoč s tribun, kot je bila proti Prokomu, ko se je v Stožicah zbralo le okoli 6000 navijačev. A tudi bučnejše vzdušje proti močnemu Galatasarayu morda ne bo dovolj, česar se zaveda tudi trener ljubljanskega moštva Sašo Filipovski: "Dali bomo vse od sebe, da premagamo Galatasaray. Na žalost smo močno zdesetkani, saj nas mučijo poškodbe. Želimo presenetiti zvezdniškega nasprotnika, ki ima na vsakem položaju dva vrhunska košarkarja, na klopi pa sedi odličen trener. Čaka nas težko delo, vendar je treba upati in si želeti zmago. S pomočjo zvestih navijačev lahko vknjižimo drugo zmago v evroligi."

Galatasaray se je v evroligo prebil naknadno, ko so v finalu kvalifikacijskega turnirja A v Vilni ugnali domači Lietuvos Rytas. V novo sezono so krenili odlično, saj v domačem prvenstvu na štirih tekmah še ne poznajo poraza, v najelitnejšem evropskem tekmovanju pa so porazili Prokom, visoko izgubili s Sieno, edini spodrsljaj do zdaj pa so si privoščili proti Unicsu iz Kazana, ki jih je porazil pred domačimi navijači. "Vedno igraš toliko, kot ti ponudi nasprotnik. Galatasaray je izredno agresiven v obrambi in se trudi odrezati organizatorja igre. Pripravljamo se na vse mogoče scenarije in smo dobro preučili njihove prednosti. V obrambi moramo paziti na njihove najboljše strelce za tri točke. Veliko igrajo 'pick and roll' igre, poleg tega pa jih bo treba dobro zapirati, saj vseh pet igralcev starta na skok. Treba bo zdržati v smislu energije, saj Galatasaray s številnimi menjavami poskuša držati visok ritem vseh 40 minut," je nasprotnika analiziral Filipovski.

Ljubljanskemu strategu sive lase povzročajo številne resnejše in manjše poškodbe njegovih igralcev, zaradi katerih na pomembne dvoboje svojega moštva ne more pripraviti v optimalni meri. Kljub zdesetkanosti pa vodstvo kluba trenerju ne želi priskočiti na pomoč. "Jasno, da želi imeti trener čimveč vrhunskih igralcev, toda treba je upoštevati vodstvo kluba. Trenutno je situacija takšna, kot je, in lahko računam le na igralce, ki jih imam," pravi Filipovski, ki se je odzval tudi na namigovanje, da bo moštvo okrepil slovenski reprezentant Boštjan Nachbar: "Težko komentiram te govorice. Trenutno je Nachbar v Ameriki. Zelo rad bi ga videl v našem moštvu. Želja kluba obstaja, stiki prav tako, a so bili tudi z Lakovičem in Nesterovićem, pa vsi veste, kako se je končalo. Dokler zadeva v NBA ne bo jasna, je težko kar koli napovedovati."

Vilfan: To bo izjemno težka tekma, ki bo pokazala tudi, kdo zares navija za Olimpijo