Braga je Mariborčanom takoj pokazala, da je gospodar na domačem igrišču, in že v otvoritvi tekme z dvema zadetkoma razblinila njihove upe na presenečenje. Prvi gol v četrti minuti je bil darilo vratarja Handanoviča, ki je spolzko žogo po kotu izpustil iz rok na nogo Brazilcu Limi, da jo je ta le še porinil v mrežo. Mariborčani si še niso opomogli od šoka, že je bilo 2:0 v sedmi minuti, potem ko je s strelom z levico z roba kazenskega prostora pod stičišče prečke in vratnice zadel kapetan Alan po medlem posredovanju Trajkovskega. Gostitelji so zaradi nezbrane igre Maribora v obrambi še naprej neovirano prihajali do zaključnih strelov, ki so na srečo gostov leteli mimo gola do 37. minute. Po kotu so Mariborčani znova izgubili skok v vratarjevem prostoru, Elderson pa je žogo z glavo poslal v prazen gol. Mariborčani so šele v drugem polčasu zaigrali bolj disciplinirano in agresivno, kar jim je prineslo častni gol Volaša v 62. minuti in prečko Ibraimija. Braga je v finišu tekme z dvema goloma poskrbela za katastrofo Maribora.

Drugi izid v skupini H: Birmingham – Club Brugge 2:2 (0:2), vrstni red: Braga, Club Brugge in Birmingham po 7, Maribor 1.  

Braga – Maribor 5:1 (3:0)

Strelci: 1:0 Lima (4), 2:0 Alan (7), 3:0 Elderson (37), 3:1 Volaš (62), 4:1 Vinicius (84), 5:1 Merida (91). Stadion Municipal, gledalcev 6.000, sodnik: Trattou (Ciper), rumeni kartoni: Lima, Barbosa; Mezga, Milec. Braga: Quim, Everton, Baiano, Elderson, Vinicius, Mossoro (od 66. Salino), Djamal, Hugo Viana (od 87. Merida), Barbosa (od 77. Paulo Cesar), Lima, Alan, trener: Jardim. Maribor: Handanovič, Trajkovski, Rajčevič, Arghus, Milec, Mezga (od 64. Cvijanovič), Ibraimi, Lesjak (od 80. Filipovič), Mertelj, Volaš, Berič (od 65. Tavares), trener: Milanič. Igralec tekme: Alan (Braga).

portugalske iskrice

- V mariborski odpravi je bil dva dni v središču zanimanja portugalskih medijev kot pravi zvezdnik športni direktor Zlatko Zahovič, ki je igral za Vitorio iz Guiamaraesa (v tem kraju so Mariborčani bivali), Porto in Benfico. Aktivno je sodeloval tudi pri pripravi ekipe, saj je bil na treningu v športni opremi in je igralcem podelil nekaj nasvetov.

- Mariborčani so tudi dopoldne na dan tekme opravili lažji trening.

- Zaradi slabega vremena, oba dneva je v najstarejšem portugalskem mestu Bragi deževalo, je bilo na stadionu v nekdanjem kamnolomu, ki sprejme 32.000 ljudi, le 6000 gledalcev, med njimi 100 mariborskih. Tekma je bila za Brago le vmesna postaja pred nedeljskim derbijem z Benfico.