»Res je, da smo v prvem polčasu že zaostajali z 0:3, a z igro mojih igralcev sem zadovoljen od prve do zadnje minute. Več od njih ne morem zahtevati. Ostalo je nekaj grenkobe, ker smo imeli dovolj časa, da bi na koncu celo izenačili. V vsakem primeru je bila to velika tekma za Napoli,« je bil kljub porazu z 2:3 v Münchnu ponosen trener Napolija Walter Mazzarri. Njegovi nogometaši še naprej navdušujejo z učinkovitostjo, saj so šest zadetkov dosegli zgolj iz sedmih strelov v okvir nasprotnikovih vrat. S podobnim dosežkom se lahko pohvali napadalec Bayerna Mario Gomez, ki je pet golov zabil iz devetih strelov.

Dan kasneje, ko je Lionel Messi za Barcelono presegel mejo 200 doseženih golov, je izjemen dosežek uspel še Cristianu Ronaldu v dresu madridskega Reala. Po tekmi v Lyonu ga je eden od novinarjev pozval, naj razkrije svoje občutke ob stotem zadetku, a ga je Ronaldo hitro popravil: »Skupno sem za Real dosegel že 101 gol. Med njimi mi nihče ni najljubši, saj so ob zmagah vsi enako pomembni.« Do dileme, ali je Ronaldo v dobrih dveh letih zabil 100 ali 101 zadetek, prihaja zaradi sporne situacije v lanskem španskem prvenstvu, ko so njegov gol proti Realu Sociedadu pripisali Pepeju, ki je nehote rahlo spremenil smer žoge.

Če nekateri seštevajo gole in strelske rekorde, pa nogometaši Dinama iz Zagreba nikakor ne najdejo poti do nasprotnikove mreže. »Ajax je moštvo, ki uživa v nogometu, Dinamo pa v njem trpi. Ne vem, kje je problem, saj bi ga drugače rešil. Igralci Dinama so prenapeti in delajo začetniške napake – od najmlajših do najizkušenejših,« se je jezil prvi mož Zagrebčanov Zdravko Mamić, ki je s prstom delno že pokazal na trenerja Krunoslava Jurčića: »Napredek bo mogoč šele takrat, ko bodo igralci znova uživali v svojem poslu, za katerega so zelo dobro plačani. Normalno je, da je najbolj izpostavljen trener, a težko je sprejemati prave sklepe, dokler ni opravljena podrobna analiza.« Če bo Dinamo brez doseženega zadetka izgubil tudi preostali tekmi z Realom in Lyonom, se bo vpisal v zgodovino kot najslabše moštvo v zgodovini lige prvakov. Neslavni rekord še vedno drži Maccabi iz Haife, ki je v sezoni 2009/2010 vpisal šest porazov ob razliki v golih 0:8. Dinamo je trenutno pri štirih porazih, njegova razlika v golih pa je že 0:9.