Levante je včeraj proti Realu Sociedadu do sedme zaporedne zmage v prvenstvu prišel šele v zadnjih izdihljajih tekme, ko je v 93. minuti fantastičen zadetek s 30 metrov dosegel Ruben Suarez in tako svoj klub popeljal nazaj na prvo mesto, ki jim ga je z zmago dan prej začasno odvzela Barcelona.

Da je mali klub iz Valencie ostal na vrhu lestvice, se je moral tokrat zelo potruditi. Gostje so namreč že v četrti minuti povedli, na kar so domači odgovorili z dvema zadetkoma. 12 tisoč gledacev je pričakovalo, da bo ostalo pri izidu 2:1, a čakala jih je razburljiva končnica. V 86. minuti so Baski prišli do izenačenja, da pa so tri točke vendarle ostale doma, je s fantastičnim udarcem iz prostega strela globoko v sodniškem podaljšku poskrbel Suarez.

Madridski Real je tokrat brez težav ugnal Villarreal. Beli baletniki so se držali recepta iz prejšnje tekme proti Malagi in so tudi tokrat vse zadetke dosegli že v prvem polčasu. V razpoloženi ekipi Joseja Mourinha je tokrat blestel Angel di Maria, ki je v peti in enajsti minuti asistiral za zadetka Karima Benzemaja in Kakaja, nato pa je v 30. minuti sam postavil končni izid.

Barcelona je že v torek gostovala pri Grenadi, kjer so zopet niso navdušili. S precej težavami so prišli do minimalne zmage z 1:0, čeprav je zadnjeuvrščeno moštvo tekmo končalo z dvema igralcema manj, Lionel Messi pa še tretjo tekmo zapored ni dosegel zadetka.

Na lestvici ima še neporaženi Levante po devetih krogih 23 točk, Real je drugi z 22, Barcelona pa ima na tretjem 21 točk.