Zmagoviti zadetek, ki je bil tudi edini na srečanju, je v 33. minuti s prečudovitim zadetkom s prostega strela dosegel Xavi. Španski reprezentant je na tekmi postavil klubski rekord po številu odigranih tekem v la Ligi, saj je v državnem prvenstvu že 392. oblekel majico Barcelone.

Domači nogometaši so se španskim prvakom zoperstavili z izjemno grobo igro, posledično pa so zaradi tega prejeli kar sedem rumenih in dva rdeča kartona. Predčasno sta tako igrišče morala zapustiti Romero v 53. in Benitez v 90. minuti. Slabo se je tokrat odrezal predvsem  prvi zvezdnik Kataloncev Lionel Messi, ki ni imel svojega dne.

Na tekmi se je poškodoval tudi Barcelonin igralec Pedro Rodriguez, ki je v 53. minuti nerodno stopil in si zvil gleženj. Kot so sporočili iz kluba, bo igralec z igrišč odsoten najmanj dva tedna.

Barcelona se je z zmago znova zavihtela na vrh španske lige. Z 21 točkami ima točko prednosti pred Levantejem in dve pred velikim tekmecem Realom iz Madrida, ki bo danes na Santiagu Bernabeu gostil Villareal.