“Že v Portsmouthu sem imel pravilo, da nihče od mojih igralcev ne sme uporabljati družbenih omrežij Facebooka in Twitterja. Nihče ne sme ničesar napisati o klubu, soigralcih ali navijačih. Od vseh svojih igralcev bom zahteval maksimalno angažiran pristop, da bo ta pristop pravi na vsaki tekmi, pa moramo onemogočiti 'chatanje' v slačilnici in komentiranje kluba na družbenih omrežjih,“ je bil na srečanju z igralci jasen in glasen Cotterill.

Kazen za grešnike je znana. Za vsako napačno napisano besedo na Facebooku ali Twitterju bo moral prekrškar v klubsko blagajno prispevati tisoč funtov (približno 1140 evrov).

Ni dolgo trajalo, da se je našel prvi grešnik. Napadalec Ishamel Miller, ki se je po sobotnem porazu proti Coventryju znašel na udaru kritik, je na Twitterju svoje nasprotnike s kletvicami “nekam poslal“. Glede na dolžino objave bi moral biti Miller kaznovan z 21 tisoč funti, a se ga je novi trener usmilil z besedami, da naj mu bo oproščeno, ker je pravilo uvedel šele pred nekaj dnevi.

Miller vseeno ni želel tvegati in je svojo objavo na Twitterju raje hitro zbrisal.