Kopitar je v tretji tretjini podal Justinu Williamsu za vodstvo kraljev z 2:1, nato pa je v drugi minuti podaljška s krila na sredi igrišča našel nekdanjega kapetana letalcev Mika Richardsa, ki je sprožil proti vratom, plošček pa je uspešno proti mreži preusmeril Jack Johnson.

Kopitar iz Philadelphie odhaja s sedmimi točkami v tej sezoni. Na dosedanjih štirih tekmah je vpisal tri gole in štiri podaje, s čimer se je na strelski lestvici po številu točk zavihtel na četrto mesto.

Gostitelji so povedli v tretji minuti z zadetkom Dannyja Briera, v 12. minuti pa je izenačil Justin Williams. V drugi tretjini sta mreži mirovali, potem pa je v 53. minuti po podaji Kopitarja kralje v vodstvo z drugim zadetkom na tekmi povedel Williams. Philadelphia je izenačila 54 sekund pozneje prek Matta Carla. Razmerje v strelih na gol je bilo sicer 34:26 v korist Philadelphie, kar pomeni, da je bil pod dodatnim udarom čuvaj mreže kraljev Jonathan Quick, ki je ubranil 32 strelov domačih. Uspeh Los Angelesa ima grenak priokus, saj se je poškodoval Drew Doughty, ki bo moral počivati od sedem do deset dni.

Kralji so z zmago sklenili turnejo po Stockholmu, Berlinu, New Jerseyju in Philadelphii, v torek pa bodo prvič v sezoni zaigrali na domačem ledu, ko bodo gostili St. Louis.

Sobotni večer onstran Atlantika je bil sicer hokejsko zelo pester, odvilo se je še 13 dvobojev, kar v štirih je bil zmagovalec znan šele po izvajanju kazenskih strelov. Aktualni lastniki Stanleyjevega pokala Boston Bruins so v derbiju večera po kazenskih strelih s 3:2 premagali zmagovalce lige NHL iz sezone 2009/10 Chicago Blackhawks.