Slednji je v svoji dolgi glasbeni karieri sodeloval z uglednimi glasbeniki, kot so Bobby McFerrin, Van Morrison, sir George Martin. Karizmatičnega Karlssona bodo oboževalci jazzovske vokalne skupine lahko dodobra spoznali na tradicionalnem letnem koncertu v Cankarjevem domu v Ljubljani Vokal xtravaganzza 2011, ki bo imel tri ponovitve: 1., 2. in 3. oktobra ob 20. uri v Cankarjevem domu. Za koncerte je izjemno zanimanje.

Koncert bo ponudil kar nekaj novih skladb, za katere pevci pravijo, da so še bolj sproščene in drzne, ne bodo pa seveda manjkale stare uspešnice, ki so ansamblu prinesle tudi mednarodni ugled. Na portalu Youtube si jih je ogledalo že več kot 20 milijonov ljudi, to pa pomeni, da so najbolj gledana a capella skupina na svetu. Prepričljivi so zaradi udarnih ritmov, bogatih harmonij in kreativnosti, s katero vstopajo v različne zvrsti glasbe, od popa, jazza, gospela, bluesa, brazilske bossa nove, disca do funka.

Perpetuum Jazzile pa bo na svojem koncertu gostil tudi priznano švedsko skupino Vocal Six; gre za moški sekstet, ki deluje 23 let, prepoznavni pa so po svojem humornem pristopu, skozi katerega podajajo svoje pesmi. Tudi njihov repertoar je mešanica različnih stilov, predvsem pa popa, rocka in jazza. Ves čas koncertirajo po svetu, organizirajo tudi številne seminarje za ritmične zbore in a cappela skupine. Organizatorji obljubljajo zabaven večer izvrstne vokalne glasbe. im