Drogba, napadalec angleške ekipe Chelsea, je že v preteklosti pomagal gladiti ostra nasprotja v domovini in v tej zahodnoafriški državi velja za mirovniško osebo. Pridružil se je komiteju za resnico, spravo in dialog, ki so jo v Slonokoščeni obali ustanovili, da bi se čim prej zacelile rane po državljanskih nemirih.

Po volitvah novembra lani dotedanji predsednik Slonokoščene obale Laurent Gbagbo oblasti ni želel predati izvoljenemu nasledniku Alassanu Ouattaraju. Sledili so meseci nasilja in spopadov, hude zločine pa so zagrešili obe strani, tako privrženci Gbagboja kot podporniki Ouattaraja.

"Do sprave ne bo prišlo čez noč, vendar smo stopili na to pot. Prebivalci so že utrujeni od vsega, kar se je dogajalo v zadnjem obdobju, in si želijo miru ter normalnega življenja. Otroci pa si zaslužijo boljšo prihodnost. Meni jo je zagotovil nogomet in sem imel zato veliko sreče, ki jo želim deliti. Prepričan sem, da je zlahka zanetiti vojno, veliko težje pa je vzpostaviti in zagotavljati mir. Zato morajo sprti strani sesti in se začeti pogovarjati," je dejal Drogba, ki je zagotovil podporo mirovnim prizadevanjem, obenem pa je zatrdil, da ne bo zamenjal kariere in postal politik.