Köln je slabo začel letošnjo sezono, zato so jim na gostovanju v Leverkusnu mnogi strokovjaki pripisovali le majhne možnosti za uspeh. A tekma se je razpletla s prenesetljivo visoko zmago gostov. Prvi zadetek na srečanju je v 44. minuti dosegel ravno slovenski reprezentant Novaković, ki mu po samostojni akciji in podaji Podolskega ni bilo težko žoge potisniti v mrežo.

Takoj po odmoru (v 47. minuti) je dvojec Podolski-Novaković ponovno udaril, le da sta igralca tokrat zamenjala vlogi podajalca in strelca, enak pa je bil rapzlet akcije tudi v 54. minuti. Domači so prek Rolfesa znižali zaostanek v 70. minuti, končni izid pa je po novi lepi podaji Novakovića postavil Hrvat Jajalo.

Koren dosegel zmagoviti zadetek za Hull

Kapetan slovenske reprezentance Robert Koren je sinoči v 11. minuti dosegel edini zadetek na srečanju in svojemu moštvu Hull City prinesel zmago proti Portsmouthu. Hull se je s tremi točkami prebil na 8. mesto in se povsem približal mestom, ki omogočajo preboj v elitno premier ligo.

Matavž prvi gol za PSV zabil proti Ajaxu

Tim Matavž je danes v času kosila (12.30) začel tekmo proti Ajaxu. Obetavni slovenski napadalec je že v drugi minuti dosegel zadetek in PSV na derbiju popeljal v vodstvo. To je bil njegov prvi gol za klub iz Eindhovna, odkar je prestopil iz Groningena.

Prvi polčas je bil podaljšan za kar 15 minut, saj je v 30. minuti prišlo do hude poškodbe vratarja PSV-ja, ki je izgubil zavest in so mu na igrišču nudili prvo pomoč. V dolgem sodniškem podaljšku je Ajax prišel do izenačenja.

V drugem polčasu so domači silovito pritisnili na vrata aktualnih nizozemskih prvakov, kar se jim je obrestovalo v 55. minuti, ko so prišli do enajstemtrovke, ki jo je v zadetek pretvoril Wijnaldum. PSV je po zadetku še vedno napadal in zapravil kar nekaj priložnosti, kar se jim je maščevalo v 79. minuti, ko je Bulykin izenačil na 2:2 in velika rivala sta si razdelila točki. Matavž je odigral vseh 90 minut, poleg zadetka pa je imel še tri priložnosti.

Dedičev prvenec Dynamu iz Dresdna ni pomagal

V petek je tudi Zlatko Dedič dosegel prvi zadetek za nov klub. Po prestopu iz Bochuma v Dynamo Dresden je Dedič na drugi tekmi na gostovanju pri Ingolstadtu v 42. minuti uspešno izvedel enajstmetrovko in povedel Dynamo v vodstvo z 2:1, a to ni zadostovalo za kakšno točko, saj so v nadaljevanju domači dosegli tri zadetke in slavili s 4:2. Dynamo se po osmih tekmah nahaja na 12. mestu s skromnim izkupičkom sedmih točk.