Konzorcijska pogodba za skupno prodajo deležev v družbi Abanka Vipa je bila podpisana 17. decembra lani. Članice konzorcija skupaj razpolagajo z več kot 50-odstotnim lastniškim deležem Abanke; med drugim svoj 23,83-odstotni delež v banki prodaja Sava. Kdo so drugi člani konzorcija, ni znano.

Zeleno luč za prodajo 23,83-odstotnega deleža v Abanki Vipa je nadzorni svet Save, ki se je za to potezo odločila po neuspešnem poskusu združevanja Gorenjske banke in Abanke Vipa, prižgal že 18. novembra. Takrat so v Savi napovedali, da bodo svoj delež prodali skupaj z nekaterimi drugimi delničarji Abanke.

Nadzorniki so se v ponedlejek seznanili tudi s finančnim poslovanjem banke v prvih osmih mesecih letos, z izsledki internega procesa ocenjevanja kapitalske ustreznosti v Abanki in z informacijo o izkoriščenosti limitov velike izpostavljenosti ter izdali ustrezna soglasja.

Nadzorni svet je sprejel še poročilo o notranjem revidiranju za drugo četrtletje letos in poročilo o ugotovitvah spremljanja uresničevanja revizijskih priporočil ter zahtev regulatorja za to obdobje.