“Kdo je najboljši od vseh, ki sem jih kdaj treniral? Ne morem izbrati samo enega, lahko pa rečem, da so bili Eric Cantona, Cristiano Ronaldo, Paul Scholes in Ryan Giggs zares fantastični igralci,“ je po predavanju na Univerzi Tor Vergata v Rimu na vprašanje novinarjev odgovoril Ferguson, David Beckham pa ga očitno ni tako navdušil, kot bi si morda kdo mislil.

Škotski strokovnjak, ki že 25 let vodi rdeče vrage, se je spomnil tudi poletnega prestopnega roka, v katerem mu ni uspelo iz Interja pripeljati Wesleyja Sneijderja. “Ko gre za prestope, se kar prevečkrat zgodi, da ko pride čas za pogovore z igralci, njih ni od nikoder. Večkrat se zato vprašam, ali delajo njihovi zastopniki zase ali za nogometaše?“

Sneijder je bil letošnja največja želja Fergusona, a do prestopa ni prišlo. Po poročanju nekaterih angleških medijev, je Nizozemec postavil previsoke zahteve. Poleg visoke plače je recimo želel tudi, da ga pride v Milano iskat zasebno letalo in ga odpelje v Manchester na pogovore s predstavniki rdečih vragov, od Uniteda pa naj bi celo zahteval, da v primeru prestopa odkupijo njegovo hišo v Italiji.