Vsa tri poslovna področja so v polletju beležila približno enake stopnje rasti prihodkov kot v enakem obdobju lani, in sicer kopenski promet je zabeležil 21-odstotno rast, medcelinski promet 19-odstotno in logistične rešitve 18-odstotno rast. Na vseh treh področjih je koncern presegel tudi načrtovane ravni prodaje, skupno je bil plan presežen za 14 odstotkov.

Polletni dobiček iz poslovanja koncerna Intereuropa je za 46 odstotkov presegel načrtovanega in je bil za 11 odstotkov nižji kot v primerljivem lanskem obdobju, ko je na izid iz poslovanja vplivala prodaja nekaterih osnovnih sredstev, so danes sporočili iz družbe, potem ko se je s poslovanjem danes seznanil nadzorni svet.

Medletno primerljivost bi dosegli z izločitvijo dogodkov, ki niso neposredno povezani z rednim poslovanjem; dobiček iz poslovanja bi tako znašal 3,9 milijona evrov in bi bil za 3,6 milijona evrov višji kot v letu 2010. Izboljšanje izida iz poslovanja je v največji meri posledica večje prodaje ter nižjih stroškov dela in amortizacije.

Med ostalimi stroški koncern Intereuropa beleži največji porast pri direktnih stroških storitev, ki so porasli bolj kot prodaja, na kar je v največji meri vplivala spremenjena struktura prodaje v korist storitev z nižjo maržo. V preteklem obdobju je koncern največ pozornosti posvečal potrebam strank ter prodajnim aktivnostim, stalnica pa ostaja skrb za zagotavljanje finančne stabilnosti koncerna, ki je eden od temeljev in hkrati pomemben dejavnik tveganja za doseganje strateških ciljev koncerna, še navajajo v družbi.