"Lahko bi bilo boljše, a tudi slabše. Dobili smo skupino, ki Sloveniji vsekakor daje realne možnosti za razmišljanje o najvišjih mestih. Ne vidim izrazitega favorita, vse ekipe so premagljive, Slovenija je to že dokazala. Hkrati so to ekipe, ki so močne in za katere se bo treba dobro pripraviti," je žreb komentiral slovenski selektor Matjaž Kek. Glede na trenutno moč reprezentanc naj bi se za prvi dve mesti borile Norveška, Slovenija in Švica. Do začetka kvalifikacij bi se razmerje moči utegnilo še nekoliko premešati, tudi zasedba slovenske reprezentance bo po vsej verjetnosti bistveno drugačna, kot je v tem trenutku. "Žreb je takšen, da lahko dejansko razmišljamo o tem, da je Slovenija sposobna narediti še en velik rezultat. Skupina je nevarna, imamo močne nasprotnike v Norvežanih in Švicarjih, nikakor pa ne smemo pozabiti na Albanijo, Ciper in Islandijo. Ampak mislim, da je Slovenija med tistimi, ki lahko razmišljajo o napredovanju," je dodal Kek.

Nad žrebom se ni pritoževal niti predsednik Slovenske nogometne zveze zveze (NZS) Aleksander Čeferin, ki se je prireditve v Rio de Janeiru udeležil v družbi Matjaža Keka in generalnega sekretarja Aleša Zavrla: "Izžrebani smo bili v zelo izenačeno skupino, kar pomeni, da lahko vsakega tekmeca premagamo, hkrati pa je vsak lahko nevaren. Žreb je dober za Slovenijo, imamo možnosti za uvrstitev na prvenstvo. Sicer je vedno dobro igrati proti atraktivnemu nasprotniku, še bolj pomembno pa se je uvrstiti na svetovno prvenstvo. Mene atraktivnost ne zanima, ampak le, da Slovenija zmaguje."

Žreb se je poigral s Hrvati in Srbi. Tako kot v kvalifikacijah za EP 2000 so se znašli v isti skupini, v kateri je spet tudi Makedonija. Takrat so bili uspešnejši Srbi, ki se z remijem v Zagrebu (2:2) uvrstili na evropsko prvenstvo, Hrvati pa so izpadli. Z žrebom niso zadovoljni niti Hrvati niti Srbi, oboji pravijo, da so dobili najtežjo skupino, v kateri so še Wales, Škotska in Belgija. "Na lestvici Fife pred Srbijo nismo zaradi abecede, ampak ker smo boljši," je dejal selektor Hrvaške Slaven Bilić, ki je pred časom napovedal, da se bo po evropskem prvenstvu 2012 poslovil. "Nisem zadovoljen. Favoriti za prvi dve mesti so Hrvati, mi, Belgijci in Škoti," je dejal srbski selektor Vladmir Petrović Pižon