Tottenham je pred dnevi zavrnil 25 milijonov evrov težko ponudbo za Luko Modrića, ki jo je poslal mestni tekmec Chelsea, trener Redknapp pa pravi, da je to sporočilo nogometnemu svetu, da moštvo z White Hart Lanea ne misli prodati svojih glavnih nosilcev igre.

“Če bi Tottenham prodal Modrića, bi s tem poslal sporočilo, da morda lahko odide tudi Gareth Bale. A nihče v klubu si ne želi prodaje teh dveh igralcev. Videl sem to že večkrat v preteklosti. Recimo West Ham se je odločil prodati Ria Ferdinanda, nato pa so odšli še številni odlični igralci, a to ni dobro za noben klub. Tottenham mora obdržati vse nosilce igre in še dodati kakšno kvalitetno okrepitev, če se želimo v prihodnji sezoni vmešati v boj za lovorike. Ostali angleški klubi se ves čas izboljšujejo, zato moramo tudi mi ostati v stiku z njimi,“ je za angleški Sun povedal Redknapp o tem, kaj si misli o možnosti prodaje katerega od nosilcev igre Tottenhama.

Od predsednika kluba Daniela Levyja sedaj Redknapp pričakuje, da mu bo omogočil nakup kakšne zveneče okrepitve, da bi s tem pokazal Modriću, da se mu splača ostati v klubu. “Luka si želi biti uspešen in osvajati lovorike. Če bomo izboljšali naše moštvo, mu bomo s tem pokazali, da lahko to doseže tudi pri nas. Sicer nimam nobenih problemov z Modrićem, saj ne boste našli bolj profesionalne ali prijazne osebe od njega.“

“Za naš klub je izjemno pomembno, da Luko obdržimo. Moramo mu pokazati, da imamo visoke cilje in to bomo tudi storili. Če našemu kolektivu dodamo enega ali dva odlična igralca, ne vidim razloga, da ne bi bili uspešni in Tottenham bi bil idealen klub zanj, da ostane tukaj še vsaj nekaj let. Želimo si povratka v ligo prvakov in za dosego tega cilja potrebujemo Modrića,“ je še dodal Redknapp.

Za Modrića se najbolj zanimajo pri angleških konkurentih Chelseaju in obeh klubih iz Manchestra. Bale je želja Real Madrida, Manchester Cityja in Interja, medtem ko se za angleškega reprezentančnega napadalca Jermaina Dafoea zanimajo pri Arsenalu.