Chelsea, ki je pred dnevi odpustil trenerja Carla Ancelottija, je pripravljen za nakup dveh največjih upov belgijskega nogometa odšteti okrog 40 milijonov evrov. Anderlecht naj bi za Lukakuja sicer zahteval več kot 30 milijonov evrov odškodnine, a bo najverjetneje moral pri zahtevah nekoliko popustiti. Chelsea je za mladeniča pripravljen plačati 25 milijonov, zanj pa se zanimata tudi Liverpool in Manchester City.

Romalu Lukaku (Foto: daylife.com)

Mladi napadalec se je sicer na Twitterju že izpovedal, da si zelo želi prestopiti v Chelsea in da se v jeseni že vidi v Londonu, zato ga v belgijskem klubu najverjetneje ne bodo ovirali na poti k boljši prihodnosti. 18-letni Lukaku je kljub rosnim letom zbral že devet nastopov za belgijsko izbrano vrsto, na katerih je dosegel dva zadetka.

Pri nakupa drugega Belgijca bi se znalo nekoliko zatakniti, saj imajo pri Chelseaju namen 19-letnega De Bruyna v prihodnji sezoni posoditi Anderlechtu, kar bi jim pomagalo pri pogajanjih okoli nakupa Lukakuja. Takšna možnost pa ni po godu Genku, ki si razumljivo ne želi videti svojega nadarjenega igralca v prihodnji sezoni v dresu velikega rivala. Chelsea namerava za De Bruyna odšteti približno 14 milijonov evrov.

Kevin De Bruyne (Foto: AP)