Kosmatinci so zapravili vodstvo s tremi goli iz prve tretjine. Veliki preobrat se je začel z menjavo vratarja pri domačih, ko je Dwayna Rolosona zamenjal Mike Smith, ki je do konca tekme zaprl vrata Tampe ter ubranil vseh 21 strelov. Po koncu druge tretjine je Tampa že izenačila izid na 3:3, v 47. minuti je Simon Gagne vodstvo povišal na 4:3, 37 sekund pred koncem pa je Martin St Louis postavil končni izid z golom v nebranjeno mrežo.

"Vedeli smo, da zmoremo. Smo nepopustljivi, v tej sezoni smo se že tolikokrat vrnili," je bil zadovoljen trener Tampe Guy Boucher. Teddy Purcell je prispeval dva zadetka, med strelce pa se je vpisal še Sean Bergenheim.

Seveda pa je bil na svoje igralce upravičeno jezen trener Bostona. "V prvi tretjini smo igrali res dobro, namesto da bi nadaljevali v tem ritmu smo pustili, da se je nasprotnik razigral, mi pa smo povsem zmrznili ter pozabili igrati," se je jezil trener Bostona Claude Julien. Za Boston je dva gola prispeval Patrice Bergeron, zadel pa je še Michael Ryder.

Peta tekma bo v ponedeljek prav tako v Tampi.

Izid, finale vzhodne konference lige NHL:

Tampa Bay Ligtning - Boston Bruins 5:3

- izid v zmagah je izenačen na 2:2.