Management Stinga je bil navdušen nad orkestrom in pogovori so stekli v pozitivni smeri. Orkester Slovenske filharmonije se že pripravlja na ta edinstveni vrhunski simfonični rock spektakel. Na koncert se poleg slovenskega občinstva pripravlja tudi več kot 200-članska ekipa, ki bo poskrbela za vrhunski glasbeni dogodek na vseh področjih organizacije le-tega. Naj omenimo tudi to, da so na voljo le še vstopnice v ložah in na tribunah, medtem ko je parter že dolgo razprodan, tako da Stingovim oboževalcem priporočamo, da pohitijo z nakupom. Koncert se bo pričel točno ob 20.00, zato organizator svetuje, da obiskovalci koncerta pridejo pravočasno na prizorišče (okoli 19.15) zaradi gneče, saj bo koncert po vsej verjetnosti razprodan.

Izbor, ustvarjen posebej za to turnejo, vsebuje najljubše uspešnice oboževalcev skupine The Police kot so “Every Little Thing She Does Is Magic”, “Roxanne”, “Next To You” in “Every Breath You Take”, do uspešnic iz Stingove dolgoletne solo kariere, kot so “Englishman in New York,” “Fragile,” “Russians,” “If I Ever Lose My Faith in You,” “Fields Of Gold” in “Desert Rose.” Stinga na turneji spremljajo tudi različni vrhunski glasbeniki, med drugimi Dominic Miller (Stingov dolgoletni kitarist), Rhani Krija (Stingov dolgoletni vsestranski tolkalist), Jo Lawry (vokalist) in Ira Coleman (bas).

Stinga spremlja Orkester Slovenske filharmonije

Ni veliko simfoničnih orkestrov, ki bi se lahko ponašali s tako bogato in dolgoletno tradicijo kot Orkester Slovenske filharmonije s svojimi predhodnicami Academio philharmonicorum (1701), Filharmonično družbo (1794) ter prvo Slovensko filharmonijo (1908-1913).

Med mnogimi uglednimi umetniki, ki so bili častni člani Slovenske filharmonije naj omenimo le Haydna, Beethovna, Paganinija, Brahmsa, Kleiberja. Po ponovni ustanovitvi leta 1947 so orkester vodili priznani domači dirigenti, med njimi Bogo Leskovic, Samo Hubad, Lovro von Matačić, Oskar Danon, Uroš Lajovic, Milan Horvat, Marko Letonja ter George Pehlivanian. Z oktobrom 2008 je vodstvo orkestra prevzel francoski dirigent, maestro Emmanuel Villaume.

Svoj sloves je orkester potrdil na številnih gostovanjih (Evropa, ZDA, Japonska) ter mednarodnih festivalih (Wiener Festwochen, Maggio Musicale Fiorentino, Praška pomlad, Varšavska jesen, Dubrovniške poletne igre, Ravenski festival ...). Med njegove goste se uvrščajo vrhunska svetovna glasbena imena: dirigenti Carlos Kleiber, Riccardo Muti, Zubin Mehta, Kurt Sanderling, Dmitri Kitajenko, Rudolf Barshai, Leopold Hager, Theodor Guschlbauer, Jurij Simonov, Serge Baudo, Hartmut Haenchen, Heinz Holliger … in najboljši domači in tuji solisti - Irena Grafenauer, Marjana Lipovšek, Dubravka Tomšič Srebotnjak, Bernarda Fink, Igor Ozim, Mate Bekavac, Arthur Rubinstein, Yehudi Menuhin, David Oistrach, Arthuro Benedetti Michelangeli, Svjatoslav Richter, Gidon Kremer, Anne-Sophie Mutter, Vadim Repin, Ivo Pogorelić, Lazar Berman, Elisabeth Leonskaja, Schlomo Mintz, Julian Rachlin, Fazil Say, Mario Brunello, Håkan Hardenberger, David Garrett, Evelyn Glennie, Paul Meyer, Sarah Chang …

Koncertna dejavnost orkestra je zabeležena na več kot 50-ih laserskih ploščah.

V ljubljanskih Stožicah z dirigentko Sarah Hicks

Sarah Hicks se je rodila v Tokiu in odraščala na Honoluluju. Diplomirala je iz kompozicije na Harvardski univerzi, kjer je premierno izvedla svoj AIDS Oratorij maja 1993. Končala je tudi študij na Curtisovem inštitutu za glasbo, pod okriljem znanega pedagoga Otta-Wernerja Muellerja.

S svojim glasbenim udejstvovanjem po celem svetu si je Sarah Hicks prislužila mednarodni sloves. Dirigirala je orkestrom kot so simfonični orkester iz Chicaga, simfonični orkester iz San Francisca, simfonični orkester iz Atlante, filharmonični orkester iz Los Angelesa, simfonični orkester iz Detroita in številnim drugim v ZDA in širše. Snemala je tudi s simfoničnim orkestrom iz Vermonta z violinistom Jamiem Laredo in čelistko Sharon Robinson. Sodelovala je tudi z vzhodno slovaško državno opero in Opernim studiem Curtis.

Sarah Hicks je po treh sezonah kot pomočnica dirigenta oktobra 2009 postala vodilna dirigentka orkestra iz Minnesote. Nadzoruje predvsem ustvarjanje na področju popa, vendar hkrati dirigira tudi klasična dela v sklopu »Inside the Classics« na prazničnih koncertih ter drugih nastopih orkestra.

V sezoni 2010/2011 je sodelovala z glasbeniki kot so Idina Menzel, Ann Hampton Callaway, Pink Martini in Charles Lazarus. Vodi tudi program pop glasbe 80-ih, ter sodeluje pri predstavi Hitchcockovega “Pyscho” z Bernardom Herrmanom. Leta 2008 je uvedla nov praznični koncert »A Scandinavian Christmas« (Skandinavski Božič), katerega aranžma je pripravila in tudi pri temu je v vlogi dirigentke.

Sting s simfoniki in skupino na turneji Symphonicity

Sting na turneji Symphonicity predstavlja svoje največje uspešnice preoblečene v simfonične aranžmaje. Črpajoč iz svoje raznolike in sloveče kariere s številnimi platinastimi ploščami, osupljivega seznama vrhunskih hitov in skoraj 100 milijonov prodanih plošč po celem svetu, so Jorge Calandrelli, David Hartley, Michel Legrand, Rob Mathes, Vince Mendoza, Steven Mercurio, Bill Ross, Robert Sadin in Nicola Tescari predelali Stingove najbolj opevane pesmi v orkestracije.

Izbor, ustvarjen posebej za to turnejo, vsebuje najljubše hite oboževalcev skupine The Police kot so “Every Little Thing She Does Is Magic”, “Roxanne”, “Next To You” in “Every Breath You Take”, do uspešnic iz Stingove dolgoletne solo kariere, kot so “Englishman in New York,” “Fragile,” “Russians,” “If I Ever Lose My Faith in You,” “Fields Of Gold” in “Desert Rose.”

Stinga na turneji spremljajo tudi različni vrhunski glasbeniki, med drugimi Dominic Miller (Stingov dolgoletni kitarist), Rhani Krija (Stingov dolgoletni vsestranski tolkalist), Jo Lawry (vokal) in Ira Coleman (bas).

Sting je kot solo izvajalec in kot član skupine The Police prejel 16 grammyjev, dve nagradi brits, eno golden globe nagrado, eno nagrado emmy, tri nominacije za oskarje, nagrado časopisa Billboard stoletja in nagrado za MusiCares osebnost leta 2004. Med drugimi je tudi član Rock and Roll Hall of Fame in Songwriters Hall of Fame.

Pod okriljem Deutsche Grammophon/Cherrytree Records je izšel tudi spremljevalni studijski album “Symphonicities”, ki je požel izjemne kritike številnih glasbenih poznavalcev. Album vsebuje najljubše uspešnice oboževalcev skupine The Police, kot so “Every Little Thing She Does Is Magic”, “Roxanne” in “Next To You” ter hite iz časov Stingovega solističnega ustvarjanja, med drugimi “Englishman In New York,” “I Burn for You,” “Why Should I Cry for You” in “She’s Too Good For Me”.