Argentinec je prepričan, da bodo po številnih uspehih, ki jih je dosegel z Barcelono, sledili tudi tisti na reprezentančnem področju. "Zelo si želim osvojiti svetovno prvenstvo. Hvala bogu, da sem imel dovol sreče na klubski sceni in z Barcelono osvojil pravzaprav vse, manjka mi le še lovorika s svetovnega prvenstva. Mislim, da bom osvojil tudi to. Takšen občutek imam, ker igram v tako veliki reprezentanci kot je argentinska,“ je medijem izdal Messi.

Barcelonin zvezdnik in najboljši strelec španskega prvenstva je tudi priznal, da mu je z reprezentančnega vidika najbolj pri srcu zmaga proti aktualnim svetovnim prvakom Špancem, ki so jih septembra lansko leto premagali s kar 4:1 in tako poželi ovacije v domovini.

„Po takšnem navdušenju doma, sem se odlično počutil. Zelo lepo mi je, ko vidim, da me ljudje doma enako cenijo kot v tujini. Prihodnje leto bo pokal Amerike odigran v Argentini, zato upam, da bomo uživali ob številni podpori naših navijačev ter da bo ta večja kot kdajkoli. Verjamem v osvojitev prvenstva,“ visokih ciljev ni skrival nogometni zvezdnik.

Messi je za konec spregovoril tudi o Maradoni, s katerim ga mnogi pogosto primerjajo. "On je edinstven, zato se z njim ne da primerjati. Zelo rad bi se zapisal v nogometno zgodovino, v kolikor bom imel srečo, da se bom približal veličini Maradone, bom zelo vesel,“ je še dejal Argentinec.