Cruyff, ki velja za začetnika prečudovite nogometne igre, ki jo prikazujejo Katalonci, je dejal, da so njihovi veliki rivali iz Madrida utrujeni iz preprostega razloga - individualna igra jih namreč preveč izčrpava.

"Prav ima. Di Maria je individualist, Özil tudi, prav tako se z individualno igro ponaša tudi Cristiano Ronaldo. Njihove celotne nogometne kariere slonijo na 30, 40 metrskih sprintih. Ni čudno, da so še pred koncem sezone utrujeni,“ se z ugotovitvami nekdanje nizozemske nogometne legende strinja tvorec Barcelonine igre Xavi in igro Reala primerja s tisto, ki jo prikazujejo njegovi soigralci.

"Edini, ki v našem klubu igra na takšen način je Messi, ostali se taktično postavimo po igrišču in s hitro ter kombinatorno igro varčujemo z močmi. Zato se ni potrebno nobenemu čuditi, zakaj smo trenutno v boljši fizični pripravljenosti kot Realovo moštvo,“ je še prepričan Xavi.

Ugotovitvi Xavija in Cruyffa tokrat ne more oporekati niti vedno jezični trener galaktikov Jose Mourinho, saj je le-ta povsem logična in popolnoma pravilna.