Omenjena upnika mariborske družbe sta zahtevo za stečaj CPM sicer vložila aprila lani, zaradi mnenja, da je CPM insolventen, saj jim ne more izplačati okoli 150.000 evrov pogodbeno dogovorjenih pokroviteljskih sredstev. Mariborsko sodišče je zahtevo za stečaj novembra lani že zavrnilo.

Razlogov za zavrnitev stečajnega predloga na sodišču takrat niso pojasnjevali, zagotovo pa je bilo med njimi predvsem izvedensko mnenje Irene Lesjak, ki predlagateljem ni bilo naklonjeno. Po mnenju izvedenke namreč na dan vložitve zahteve za stečaj CPM za to ni izpolnjeval pogojev iz zakona o finančnem poslovanju, postopkih zaradi insolventnosti in prisilnem prenehanju.

Zaradi izvedenkinega mnenja sta ptujski nogometni klub in Ibiko, družba v lasti podjetnika Franca Gajška, nedavno na mariborsko državno tožilstvo vložila tudi kazensko ovadbo zoper Lesjakovo. V njej ji očitajo krivo izpoved pred sodiščem in nevestno delo v službi, saj naj bi v postopku predloga za stečaj CPM podala neresnične informacije, ki so prikrivale insolventnost podjetja.

Mariborsko okrožno sodišče je sicer v zadnjih dveh letih že dvakrat zavrnilo zahtevo upnikov za stečaj CPM, ki se trenutno nahaja v prisilni poravnavi, prav danes pa se je iztekel rok, do katerega so morali upniki prijaviti svoje terjatve. Že jeseni 2009 je bila namreč zavrnjena podobna zahteva družbe Avtoprevoz Gramet Trade.