Fernando Torres je v zadnjem obdobju v Liverpoolu izgubil precej volje do nogometa, saj stvari na Anfieldu niso potekale, kot bi si sam želel. Klub je v zadnjem času zamenjal dva trenerja in lastnike, v zadnjih petih letih pa “rdeči“ niso osvojili niti ene lovorike. Vse to je botrovalo temu, da si je Torres zaželel spremembe okolja in ob ponudbi Chelseaja ni mogel reči ne.

Po napornih zadnjih dneh in mučnih pogajanjih med kluboma, si je včeraj zvečer Španec vendarle lahko oddahnil. Liverpool je sprejel 50 milijonsko (v funtih) odškodnino od Chelseaja, kar naj bi bil tudi znesek zapisan v Torresovi pogodbi, ob katerem lahko zapusti klub, in napadalec je rdeč dres zamenjal za modrega.

“Zelo sem vesel in počaščen, da sem končno tukaj. Po težkih zadnjih dnevih, ko nisem točno vedel, pri čem sem, sem sedaj dokončno igralec Chelseaja in s tem sem zelo zadovoljen. Za menoj so zelo naporni trije, štirje dnevi in s težkim srcem zapuščam Liverpool, a veselim se nove uspešne zgodbe, ki jo pričenjam pri Chesleaju.“

Po osvojenem svetovnem prvenstvu s špansko reprezentanco je Torresa čakala nova povprečna sezona z Liverpoolom, ki ni nastopal niti v ligi prvakov, saj je lani osvojil šele sedmo mesto v Premier ligi. Tudi letos klubu z Anfielda ne gre ravno dobro in se je šele pred kratkim prebil v zgornjo polovico lestvice, trenutno pa zaseda sedmo mesto z velikim zaostankom za mesti, ki vodio v ligo prvakov. Torres je ob možnosti prestopa v Chelsea zato videl predvsem priložnost igranja na najvišjem nivoju, kar se mu je v Liverpoolu redno izmikalo.

“Prepričan sem, da sem s prestopom v klub, kot je Chelsea, storil enega največjih in najpomembnejših korakov v moji karieri. Vedno si želim igrati na najvišjem nivoju, kar si tudi zaslužim. Pri Chelseaju mi je sedaj to omogočeno. Vsi od mene pričakujejo veliko, jaz pa sem pripravljen na izziv. To je velik klub, za kakršnega si želim igrati in sem zato zelo motiviran,“ je povedal Torres.

“Proti Chelseaju je vedno težko igrati, saj je to eden največjih klubov v Evropi, ki se vedno bori za zmago v vseh tekmovanjih. Igranje za tak klub na najvišjem nivoju je zagotovo korak naprej v moji karieri. To je verjetno tudi želja vsakega nogometaša, da enkrat poskusi igrati za kakšnega od največjih klubov na svetu. Meni se je ta želja sedaj uresničila in s tem moram biti zelo zadovoljen,“ je še dodal presrečni Torres.