Poleg tega je bil v ospredju tudi incident po tekmi, ko so domači navijači gostujočega vratarja Ikerja Casillasa s steklenico zadeli v glavo. Seveda pa ne gre brez Joseja Mourinha, v medijih se je pojavila slika bizarnega transparenta, ki predstavlja Portugalčevo osmrtnico.

Mourinho je ravno na dan tekme praznoval 48. rojstni dan. Za darilo so mu njegovi varovanci poklonili dragoceno zmago, a navijači Seville so poskrbeli, da mu osebni praznik najbrž ne bo ostal v najlepšem spominu.

Na tribuni so izobesili nenavaden transparent v podobi osmrtnice, na kateri piše “A cada cerdo le llega su San Martin.“ Gre za poklon krščanskemu svetniku Sv. Martinu, ki je med drugim trdil, da bo vsakdo nekega dne odgovarjal za vsa svoja slaba dejanja. Po mnenju domačih privržencev je bil za Mourinha ta dan ravno v sredo, saj so na transparent narisali njegov portret, ob sredin datum 26.1.2011 pa so pripisali še R.I.P. (počivaj v miru).

Zagotovo zelo primitivna in hkrati morbidna gesta navijačev pa Mourinha ni preveč vznemirila, saj je niti ni želel komentirati in je ob omembi transparenta ostal povsem hladen in miren. No, vsaj na zunaj...